TMO’nun üreticiden aldığı fındığı satışa çıkarma kararı sonrası muhalefet partilerinden tepkiler gelmeye devam ediyor. CHP’nin ardından bugün İYİ Parti İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu, parti binasında yaptığı basın açıklaması ile AK Parti ve Düzceli milletvekillerine yüklendi.

Üretici istikrarı ve kaosu görsün
AK Parti’nin 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde ‘İstikrar mı kaos mu?’ sloganıyla yürüttüğü seçim kampanyası ile Türk Milleti’ne istikrar sözü verdiğini kaydeden Katırcıoğlu açıklamalarına şu sözlerle başladı:

“Bu tarihte 13 TL olan fındık fiyatları aradan geçen 3 yıla rağmen 8,5 TL civarına düşmüştür. Milyonlarca fındık üreticisinin emeği bir yabancı menşeli firma tarafından sömürülmektedir. Üretici tam bir kaos’un içine düşmüş AKP iktidarı ise ısrarla millilikten dem vurmaktadır.

Neden sonuç odaklı adımlar yok?
Fındık sektörünü manipüle ve dizayn eden firma herkesçe malum olmasına rağmen bu kadar rahat hareket etmesinin sebebi nelerdir? Fındık rekoltesi ile oynayanlar kimlerdir? Neden bu konuların üzerine gidilmemektedir? ‘Kimsesizlerin kimi olduğunu’ iddia eden AKP milyonlarca üreticinin emeği için neden sonuç odaklı adım atmamaktadır?”

Katırcıoğlu, TMO’nun satışa çıkaracağı fındığı fındığın tüccar ve sanayiciler aracılığı ile tekel firmanın eline geçeceğini iddia etti. TMO’nun fındık satış kararından vazgeçmesi gerektiğini belirten Katırcıoğlu fındık fiyatlarının yükselmesinin tek yolunun bu olduğuna dikkat çekti.

Çözüm basit: Fındık için önerge hazırlamak!
AK Parti Milletvekillerinin söz konusu fındık olduğunda sessiz kaldığını söyleyen Katırcıoğlu, fındık fiyatlarının yükselmesi için gerekli olan çözümü ise şu sözlerle aktardı:

“Düzce AKP Milletvekilleri konu fındık olunca sessiz kalmaktadır. Sayın Bakanımız ise fındık için dilek tutup balon uçurmuştur. Gelinen noktada sessiz kalmak fındık için çözüm olmadığı gibi dilek tutmakta çözüm olamamıştır. Çözümü ise çok basittir. Fındık için önerge hazırlamak ve TBMM’ye sunmaktır. AKP Düzce Milletvekilleri önerge hazırlamayı bilmiyorlarsa TBMM’ye sunmaları için biz hazırlayıp kendilerine verebiliriz.”

“Önümüzdeki günlerde yapılacak konularda daha hassas davranmalılar”
Son olarak dün, Afrin’de terör örgütü unsurlarıyla mücadele eden kahraman Mehmetçik için düzenlenen kermese İYİ Parti’nin davet edilmediğini ifade eden Katırcıoğlu şöyle konuştu:

“Dün itibariyle Düzce Belediye’sinin himayesinde yapılan askeri harekâta destek ve yardım kermesi düzenlendiğini duyduk. Duyduk diyorum çünkü bu etkinliğin tamamına STK’lar, siyasi partiler, dernekler, cemiyetler çağırılmış olmasına rağmen İYİ Parti teşkilatı maalesef bu etkinliğe çağrılmamıştır. Bunu bir hata, bir eksiklik olarak görmüyoruz. Bu bizim birlik içerisinde olmamız gereken günlerde, ayrıştırmanın bir örneği olarak görüyoruz. Sayın Valinin, Sayın Belediye Başkanının bu konuda önümüzdeki günlerde yapılacak olan konularda hassas davranmalarını ve bu ülkenin insanlarının bir bütün olduklarını da buradan ifade etmek istiyorum.”

Haber: Ö. YILMAZ