MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın TBMM’de ‘Fındık’ ile ilgili yaptığı açıklamalara ilişkin AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve Fahri Çakır’ı yanıtsız bırakmadı.

“Sayın Milletvekilimizi suçlarcasına, talihsiz bir açıklama”
Caboğlu, “Fındık üreticilerinin sorunlarının araştırılması için Meclis’te komisyon kurulmasını ön gören soru önergemizi ret edip, arkasından sevinç nidaları içinde alkışlı kutlama yapan milletvekillerinin arasında yer alan AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, fındık üreticimizin sorunlarını meclis gündemine taşıyan Sayın Milletvekilimizi suçlarcasına, talihsiz bir açıklama yapmıştır.” Dedi.

“Sizi neden rahatsız etti?”
“’Fındık üreticisi bizim baş tacımızdır’ diyen Ayşe Keşir hanımefendiye soruyorum?” diyen Caboğlu, "Eğer fındık üreticisi sizin başınızın tacı ise, neden bugüne kadar fındık üreticimizin sesine kulak vermediniz? Türk fındık üreticisi, İtalyan bir firmaya peşkeş çekilirken, neden müdahale etmediniz? Bizim Milletvekilimiz Ümit Yılmaz’ın fındık üreticisinin sorunlarını mecliste gündeme getirmesi, sizi neden rahatsız etti? Yine sizin il başkanınız, fındık üreticisi ile alay edercesine, ‘Fındık fiyatları bugün açıklanacak, şu tarihte açıklanacak’ gibi açıklamaları, fındık üreticisini beklenti içine sokmadı mı? Sayın Ayşe Keşir, baş tacı dediğiniz fındık üreticisini neden yalnız bıraktınız? Neden bugüne kadar, fındık fiyatları konusunda hiç açıklama yapmadınız?” şeklinde konuştu.



“Keşke ittifak kurduğunuz MHP’nin arkasına takılsaydınız”
Keşir’in “Biz CHP ve HDP’nin peşine takılmayız” açıklamasına ilişkin de konuşan Caboğlu, “Bu önergeyi, Milliyetçi Hareket Partisi olarak, fındık üreticilerimizin sorunlarını Meclis Genel Kuruluna taşımak için biz verdik. Keşke CHP ve HDP’nin peşine takılmayacağım diyen AK Parti Milletvekilleri, Türkiye’nin başlıca ürünlerinden olan ve Karadeniz Bölgesinin en büyük geçim kaynaklarından olan fındık konusunda, ittifak kurduğunuz Milliyetçi Hareket Partisi’nin arkasına takılsaydınız ve destek verseydiniz” dedi.

“Bizim vekilimiz halk ile kucaklaşırken, siz düne kadar sokağa çıkamıyordunuz”
AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır’ın, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz için “İlk kez Milletvekili Seçildi. Heyecanına bağışlıyoruz” açıklamasını da yanıtsız bırakmayan Caboğlu, şunları kaydetti:
“Mesnetsiz bir açıklamadır. Biz seçim döneminde halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmek, Düzce’nin sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Bu sizleri rahatsız mı ediyor? Ümit Vekilimiz, gece gündüz Düzce’nin sorunları ile çalışırken, siz daha düne kadar ortada yoktunuz. Bizim vekilimiz halk ile kucaklaşırken, halkın size gösterdiği tepki nedeniyle, daha düne kadar sokağa çıkamıyordunuz.”


Caboğlu, son olarak, “Biz parti olarak her zaman fındık üreticimizin yanında olacağız. Eğer bu durum, AK Partili Milletvekillerini rahatsız ediyorsa, fındık üreticisi zaten gereken cevabı kendilerine sandıkta verecektir” dedi.