CHP’nin Düzce’den Sorumlu Milletvekili Mahmut Tanal, salon iptalleri ile başlayan ve diplomatik bir krize dönüşen süreçte Almanya’yı protesto etmek isteyenlerin samimi olmadığını savundu.

Tanal yaptığı yazılı açıklamada, Almanya’yı eleştiren siyasilere seslendi ve “Almanya’yı protesto etmek isteyenler öncelikle Alman markalı araçlardan insin, insin ki gerçekten samimi olduklarını anlayalım. Türkiye'nin itibarının bu kadar kötü olduğu başka bir dönem hiç olmamıştı. Gerilimin giderek tırmandırılması halkımıza, devletimize ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza zarar vermiştir, daha da zarar verecektir. Ülkemizin dünyadaki saygınlığının korunması önemlidir. Yaşanan kriz, sayın bakanlarımızın maruz kaldığı müdahaleler kabul edilebilir değildir. Ancak çözüm bağırıp, çağırıp, sert açıklamalarda bulunulmak değildir. Gerçek bir uygulama için önce kendi bindikleri Alman markalı araçlardan insinler.” ifadelerini kullandı.

SORU ÖNERGESİ VERİLDİ
Tanal ayrıca mülkiyeti kamu kurum ve kuruluşlarına ait ve kamu kurum ve kuruluşlarında kiralanan araçların kaç tanesinin Alman menşeili olduğu yönünde soru önergesi verdiklerini, gelecek yanıt ile Alman menşeili araçların kaç tanesinin makam aracı olarak kullanıldığının açığa kavuşacağını söyledi.