7 Haziran seçimleri sonrası hükümet kurulamayınca 5 ay sonra Türkiye bir kez daha sandık başına gitti. 16 siyasi parti ve 21 bağımsız adayın yarıştığı seçimler sonucunda 26. dönem milletvekilleri belirlendi. 7 Haziran'da seçilen ve 1 Kasım seçimleri için tekrar aday gösterilen Faruk Özlü, Fevai Arslan ve Ayşe Keşir koltuklarını koruyarak Düzce'yi mecliste temsil etmeye hak kazandı.

 

Partiler nefesler tutuldu

 

1 Kasım sabahı itibariyle seçim maratonu sona ermiş oldu. Saat 17.00'dan itibaren sandıkların açılmaya başlanması ile birlikte kazanma inancı yerini heyecana bıraktı. Seçim sonuçlarını il binalarında kurdukları sistemle an be an takip eden partiler, her bölgeden gelen sonucun oylara yansımasını analiz etti. Parti önlerinde de içeride olduğu gibi heyecanlı bir bekleyiş hakimdi. Destek verdikleri partinin kazanması umuduyla gelecek iyi haberi bekleyen vatandaşlar, sonuçlar açıklanmaya başlayınca adeta nefeslerini tuttu.

 

Gergin bekleyiş...

 

Her parti yarışı kazanma umuduyla sandık sonuçlarını takip ederken ilk 1 saatlik zaman dilimi sonrası Düzce'de sonucun yönü belli olmaya başladı. Aradaki farkın giderek açılması AK Parti il binasında bayram havası yarattı. Bir kez daha Düzce'de koltuk savaşını kazanan AK Parti'deki sevinç sokaklara taştı. Sonucun belli olması ile birlikte tezahüratlar atarak duygularını dışa vuran partililer, birbirlerine sarılarak seçim sonucunu kutladı.

 

CHP ve MHP'de büyük hüsran

 

Özellikle AK Parti'nin en büyük rakibi olarak görülen CHP ve MHP'de seçim sonucu büyük hüsrana neden oldu. CHP'de Zafer Teber, MHP'de ise Osman Çakmak önderliğinde yürütülen yarış, yenilgi ile sona ermiş oldu. 7 Haziran Genel Seçimleri'nde yüzde 59.4 oy oranıyla Düzce'de seçimin galibi olan AK Parti, kesin olmayan sonuçlara göre, bu seçimde oyunu yüzde 70'e çıkardı. Genel ölçekte de AK Parti tek başına iktidar çoğunluğuna ulaştı. 

 

Ortak temenni hayırlı olması...

 

Böylelikle 2 aydır yoğun bir seçim çalışması sürdüren partiler için yolun sonuna gelindi. En azından bir adayını Düzce'den meclis göndermeye bu kez kesin gözüyle bakan CHP ve MHP yine umduğu sonucu elde edemedi. AK Parti ise yine 3-0 yapmanın sevincini yaşadı. Düzce'nin 26. dönem milletvekilleri 4 dönemdir olduğu gibi yine AK Parti'den oldu. Türkiye bir seçimi daha geride bırakırken ortak temenni sonucun ülke için hayırlı olması...

HABER;C.ÜSTÜNER