Adalet ve Kalkınma Partisi'nin uzun süredir devam eden aday belirleme süreci tamamlandı. Düzce'de son günlerin en çok merak edilen konusu haline gelen Adaylık ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyu yoklamaları,anketler, milletvekili görüşleri ve parti içi temayül yoklamalarının ardından adayını belirlediği öğrenildi. Yeni Başkan adayı Başbakan Erdoğan tarafından yarın ya da Cuma günü törenle açıklanacak .

Ak Parti'de bir ayı aşkın süredir devam eden zorlu adaylık süreci ile ilgili Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in, Ankara'ya kamp kurduğu ve , yerini kaptırmamak için her kapıyı çaldığı ve destek istediği belirtiliyor.. Öte yandan adaylık sürecinde Düzce ile Ankara arasında yoğun bir siyasi trafik yaşanırken genel merkezin bu zor süreçte oldukça zorlandığı da biliniyor. Mevcut aday adayları ile Belediye Başkanı Mehmet Keleş arasında yaşanan bu önemli yarışta, yapılan anketlerden çıkan sonuçların şaibeli olduğu gerekçesiyle Birkaç kez tekrarlatıldığı ve bu anketlere milletvekillerinin de itiraz ettiği ifade ediliyor.

Düzce Belediye Başkanlığı adaylık süreci için iktidar partisinde ilk kez bu denli bir hareketlilik yaşanırken Ankara'da Düzce için çalışma yapan partili yöneticilerin de an be an yaşanan gelişmeler, ortaya atılan iddialar, destek ziyaretleri, anket sonuçları ve farklı görüşler karşısında şaşkınlık yaşadıkları belirtiliyor.

Başbakan Erdoğan'ın da ilk kez oldukça zorlandığı Düzce ile ilgili son kararını verdiği ve adayını belirlediğini kurmaylarına söylediği öğrenilirken, Düzce ile ilgili artık bir çalışma yapılmamasını istediği ve adayını düzenlenecek ilk törende açıklayacağını belirttiği öğrenildi.