Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin 16 Nisanda gerçekleşen anayasa değişikliği halk oylaması sonucunda yüzde 51,4 ile kabul edilmesinin ardından değişikliğin en önemli maddesi olan partili cumhurbaşkanı uygulamasının ne zaman hayata geçeceği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hangi tarihte AK Parti’nin başına geçeceğiyle ilgili tarih netleşmeye başladı.

Erdoğan’ın, hafta başı Külliye’de topladığı Bakanlar Kurulunda, referandum sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmelerde en çok merak edilen soruyla ilgili olağanüstü kongreye gerek olmadığı söyleyerek olağan kongrenin 2018 başında gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti.

Vatandaşı İhmal Etmeyin

Bakanlara “Vatandaşı İhmal Etmeyin” mesajı veren Erdoğan, yapılmasını istediklerini şöyle dile getirdi:
“Şimdi icraat zamanı, herkes işine gücüne odaklanmalı. Bütün bakanlar kendi alanları ile ilgili yoğun bir şekilde çalışmaya başlasın, yeni planlar ve projeler üretsin. Hizmet etmek önemli ama hizmet hiçbir zaman tek başına başarı için de yeterli olmaz. İcraata yoğunlaşırken, vatandaşı ihmal etmeyin. İnsan ilişkileri çok önemli. O nedenle tüm bakanlar insan ilişkilerine, diyaloga önem vermeli. Toplumun tüm kesimleri ile ilişkileri geliştirmeli. Tüm toplum kesimlerine hitap edecek icraat içine gireceğiz.”