Ak Parti Yerel Yönetimler Birimi Üçüncü Bölge Koordinatör Milletvekili Nusret Bayraktar, dün gece geldiği Düzce’de, Milletvekilleri ve Belediye Başkanları ile bir araya geldi. Bayraktar gündemin en önemli konusu olan kapatma davası ile ilgili olarak, bir partiyi ancak halkın kapatabileceğini söyledi.

 

Bayraktar’ın başkanlığında yapılan toplantıya, Ak Parti Düzce Milletvekilleri Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu,  Belediye Meclis Başkanı Mehmet Özden, Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, Kaynaşlı Belediye Başkanı Eftal Altundal, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik,  Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, Boğaziçi Belediye Başkanı Rafet Kara  ve Ak Parti Düzce İl Başkanı Fevai Arslan katıldı.

 

Toplantıda bir soru üzerine gündemin en önemli konusu olan ve kamuoyunun büyük bir dikkatle izlediği kapatma Davası konusunda görüşlerini açıklayan 3’üncü Bölge Koordinatör Milletvekili Nusret Bayraktar, yerel yönetimlerin halkın mutluluğu için en önemli hitmet aracı olduğunu, Ak Parti’nin temel felsefesinin hizmet yolunda “Durmak Yok Yola Devam”  olduğunu söyledi. Bayraktar bir partinin kapatılmasının ancak sandıkta olabileceğini, halkın arzuları doğrultusunda anayasal görevini yerine getiren partileri kapatmanın mümkün olmadığını dile getirdi.

Partilerini sandıkta kapatamayacaklarını anlayan bazı antidemokratik unsurların başka yollar denediğini savunan Bayraktar, yargılanması gerekenin parti mi yoksa başka güçler mi olduğu sorusunu sordu. Kendi görüşünün yargılanması gerekenin yanlışlığı yapanlar olduğunu söyleyen Bayraktar, bu kişilerin millet nezdinde zaten yargılandıklarını  ifade etti.