Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde geri sayım başladı. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Abdullah Danışmaz da hem seçim çalışmaları hem de son günlerdeki Düzce kamuoyunu meşgul eden istifalar ve siyasi çekişmeleri değerlendirdi.


Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin siyaset üstü bir seçim olduğunu hatırlatan Danışmaz, yarından itibaren sahaya inmeye başlayacaklarını söyledi. Danışmaz, Ekmelettin İhsanoğlu’nu “şaibesiz arkasında leke olmayan” bir aday olarak nitelendirdi ve Ak Parti’nin seçim çalışmalarında kanunlara riayet etmediğini savundu.


SEVİYESİZ BİR YARIŞ VAR!


Danışmaz, “Ak Parti’nin genel başkanının aday olması, nedeniyle ak parti siyasi arenaya döküp çalışma yapıyor. Tüm devlet imkanlarını döküyorlar. Biz MHP olarak kendi içinden bir aday çıkartsaydı varıyla yoğuyla çalışacaktı. Yine de çalışmalarımızı hızlı bir şekilde başlattık. Kanunlara riayet ederek seçim kampanyası yürütmeye çalıyoruz. AKP her zaman olduğu gibi Kanun tanımaz şekilde YSK’nın aldığı kararlara karşı çıkarak, tatili bahane ederek Düzce merkezdeki gibi afiş ve Bayraklarla yasak dinlemeden seviyesiz bir yarış yapıyor. Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bununla ilgili tüm birimlere şikâyet etmemize rağmen korkuyor. Türkiye’de korku imparatoru oluşturulmuş. Bana bir şey olmasın mantığı ile herkes kenarda bekliyor.”dedi.


BİZİ ETKİLEYEN BİR POZİSYON YOK


Danışmaz, Haftasonu gelen MHP Kaynaşlı İlçe Başkanlığı seçimlerini değerlendirdi.


Danışmaz, “Kaynaşlı ilçe başkanımızın istifa etmesi normal yetersiz kaldığı için zaten bir değişiklik yapacaktık. “Beni görevden almasınlar ben istifa edeyim” mantığı ile düşünmüş. Hiç hoş bir davranış değil. Kendisine de söyledim. “Biranda yaptım özür dilerim teşkilatın emrindeyim” dedi. Bizde makul karşıladık. Bizi etkilen bir pozisyon yok. Yine teşkilat içinde çalışacak.” diye konuştu.


HERKES SOYUNDUĞU YERDE GİYİNMELİ


Cumayeri 1. Sıra belediye meclisinin AK Partiye geçmesini ise doğru bir davranış olmadığını söyleyen Danışmaz, kendisinin de sonradan haberi olduğunu belirtti.


Danışmaz, “Bizimde daha sonra haberimiz oldu. Belediye başkan adayımızla problem olmuş. Doğru davranış değil. Herkesin soyunduğu yerde giyinmesi gerekiyordu. İnsanlar ona MHP belediye meclis üyesi olarak oy verdiler. Kendi takdiridir yolu açık olsun.” şeklinde konuştu.


AKP’NİN İÇİ CADI KAZANI GİBİ


Özellikle Ak Parti içinde gün yüzüne çıkmaya başlayan iç çekişmelere değinen Danışmaz, bu durumun Düzce’ye zarar verdiğini söyledi.

Danışmaz, “AKP’nin içi cadı kazanı gibi, birlik beraberlik yok. Sadece riya mevcut. Herhangi bir olayda göstermelik bir araya gelen, şirin gözüken, yüzü gülen içi kin ve nefretle dolu olanlara Düzce’yi teslim etmişiz. Birbirleri hakkına çirkin söylemlerde bulunan, kuzu yediklerinde neleri pay etmeye çalıştıklarına kadar birbirlerine hakaret vari, aşağılayıcı cümleler kullanmaları o insanların mevki ve makama yakışmadığını gösteriyor. Ne yazık ki seçmenlerimiz oy vererek buraya getirdi. Onlara saygı duyuyoruz. Hoş bir davranış değil. Düzce kamuoyu ve seçmenler kınıyor bizde kınıyoruz. Bıraksınlar artık Düzce’ye bir şeyler yapsınlar. Sadece ve sadece Düzce’ye zarar veriyor.” dedi.


BAŞBAKAN DÜZCE MİLLETVEKİLİ DEĞİL


Danışmaz son olarak görev sürelerinin sonuna yaklaşan Düzce milletvekillerinin performansını değerlendirdi ve oy verenlere seslendi.


Danışmaz, “Milletvekilliği kapasitesi olmayanların milletvekili yapılması Düzce’nin kadersizliği. Düzce ve seçmenler zarar görüyor. Düzce’ye hizmet edeceğine inandıklarımıza oy vermeliyiz. Tabiki de başbakanı seviyorsundur ama zararı Düzce görüyor. Düzceliler kime oy verdiklerini iyi araştırmalı. Başbakan Düzce milletvekili değil. Ak partili arkadaşlarımıza da sesleniyorum. Başbakanı seviyorlardır ama yaptıklarını tasvip etmedikleri var. Kulak çekmeliler.”dedi.

 

Haber;S.Kaşkır