El Bab’ ta Fırat Kalkanı Operasyonunda bulunan Mehmetçiklerden gelen şehit haberleri ve TSK’nın Rusya Federasyonuna ait bir savaş uçağının ‘’kazaen’’  Mehmetçiklerin olduğu bir binayı bombalandığını açıklamasının ardından CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, yazılı açıklama yaptı.

Tozan, Rusya Federasyonunun Dış İşleri yetkilisi Aleksandr Botsan-Harçenko’nun PKK ve YPG’ yi terör örgütü olarak görmediklerini ve Rusya’da bu örgütlerin resmi teröristler listesinde olmadığı yönündeki açıklamaları ile bu örgütlerin elinde ağırlıklı olarak Rus silahlarının bulunduğunu hatırlattı.

Ak Parti iktidarı yeni bir kandırılma vakası ile karşı karşıyadır
Ak Parti’nin 6 yıl önce Şam’da Emevi Camiinde Cuma namazı kılmak hayaliyle başlattığı Suriye Politikası çöktüğünü ve şehitlerin cenaze namazının kılınmasına dönüştüğünü ifade ede Tozan,Mehmetçiklerimiz adına büyük endişelerimiz bulunmaktadır. PKK ve YPG’ ye TERÖR demeyen Rusya Esed rejimin en büyük destekçisidir. Türkmen dağında Soydaşlarımıza bomba yağdıran ve yardım tırlarımızı bombalayan yine Rusya’dır. Rusya bölgede belirleyici güç olmanın peşindedir. Bir yandan İran, Esed, PKK ve YPG ile hareket etmekte diğer yandan ise Türkiye’ye dost görünmeye çalışmaktadır. Ne yazık ki tüm uyarılarımıza rağmen Çözüm Süreci ve FETÖ konusunda kandırılan Ak Parti iktidarı yeni bir kandırılma vakası ile karşı karşıyadır.” Dedi.

Ak Parti’nin bölgede kalıcı politikalar izlemesi gerektiğine değinen Tozan, Türkiye’nin Suriye’de kendi ayağının üstüne basan politikalar izlemesi gerektiğini söyledi.

Suriyeli Gençler Kafelerde Askerlerimiz Suriye’de
Türkiye’ye iltica eden 4 Milyon Suriyeli arasında Türkmenlerin yok denecek kadar az olduğunu kaydeden Tozan, “Türkmenler yurtlarını bırakmamış ve bırakmaya da niyetleri yoktur. Parklarda, sokaklarda, caddelerde, kafelerde bolca Suriyeliye rastlamak mümkündür. 20-25 yaşında ülkesini terk eden Suriyeli gençleri gördükçe;  diğer yandan şehit haberlerimiz geldikçe acımız daha da derinleşmektedir. Ak Parti iktidarı ülkemizdeki Suriyeli gençler için bir politika geliştirmeli ve Ülkelerini savunmak için cepheye sürmelidir.” İfadelerine yer verdi.