AK Parti'nin Akçakoca Teşkilatı'ndan 14 yönetim kurulu üyesinin hazırladıkları ortak dilekçeyi imzalayarak istifa ettiği öne sürüldü.

İddiaya göre; geçtiğimiz aylarda yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden Mustafa Okutan'ın başını çektiği parti içindeki bir grup yönetim kurulu üyesi Ankara'da Milletvekili Osman Çakır'la yaptıkları görüşme sonrası Akçakoca dönüşünde topluca istifa etti.

14 ilçe yönetim kurulu üyesinin istifa ettiği ve mevcut yönetimin düşmesi için gerekli olan krit eşiğe gelindiği iddia edildi. Topluca istifa eden yönetim kurulu üyelerinin yerel seçimler öncesi parti içindeki huzursuzlukların son bulması için böyle bir karar aldıkları öğrenildi.

Akçakoca basınında yer alan haberlere göre topluca istifa eden yönetim kurulu üyelerinin imzaladıkları istifa metninde;"Önümüzdeki yerel seçimler öncesi teşkilat içindeki kırgınlıklara son vermek, yerel seçimler öncesi daha kapsayıcı bir yönetim oluşturmak ve genel merkez tarafından atanacak yeni bir yönetim ile yerel seçimlere bir bütün olarak girerek CHP'li Fikret Albayrak'ın elinden belediyeyi almak için yönetim kurulu üyeliğinden istifa ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Basınında çıkan haberlerle ilgili AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Ezer ise iddiaları yalanlarken, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Haber: S. KAŞKIR