23.Dönem Düzce Milletvekili Profesör Doktor Celal Erbay, siyasetin mevcut durumunu değerlendirdi. Erbay, “Kolisyon ihtimalini yüzde 50 yüzde 50 olarak görüyorum. Ak Parti koalisyon görüşmelerinde bulunduğu partilerin diretmesi durumunda sandığı göz önünde tutacaktır. Halkın yüzde 41’ini koruyacaktır.” Dedi.

ÇARE SEÇİM OLUR
Partilerin görüşmelerinde yaşananlara bakıldığında hükümetin kurulmasının zor olacağını söyleyen eski milletvekili Erbay, çarenin seçim olacağını belirtti.

HERKES SONUÇTAN MEMNUN DEĞİL
Seçim sonucu üzerinden Ak Parti adına özeleştiri de bulunan Erbay, eleştirisinin gerekçesini her şeyin daha iyi olmasını istemesine ve dava adamı olma vurgusu yaparak izah etti. Erbay, “Herkes sonuçtan memnun değil. Bu durum Düzce ve Türkiye’de hakim. Diğer illerdeki vekil sayılarında yaşanan kayba bakınca Düzce’de 3-0 yapmanın bir anlamı yok ki!” dedi.

BİZDE VİTRİN YOKTU
Ak Parti’nin Düzce’de 24 bin oy kaybı olduğunu ifade eden Erbay, muhalefetin tercih hatası yaptığını kaydederek farklı bir sıralamayla sonucun Ak Parti adına tam tersi olacağını söyledi. “Muhalefet sıralamayı halkın beğenisine göre yapsaydı sonuç Ak Parti adına tam tersine olacaktı. Çünkü bizde o durumu absorbe edecek vitrin yoktu. O yüzden bu sonucu oturup düşünmeliler. Ak Parti bunu sorguluyor. Herkes değerlendirmeyi yapmak zorundadır.”

KURTULUŞ SİYASİ İSTİRARDA!
Doğu ve Güneydoğu’daki sorunların isim değiştirerek süregeldiğini söyleyen Erbay, ‘Bizim sorunumuz’ olarak değerlendirdiği gelişmelerin belli güçler tarafından da uluslararası meydana çekildiğini söyledi. Erbay, kurtuluşun siyasi istikrar gerektirdiğini vurguladı.

Haber:Y.SEVER