MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz Erol Tayhan’la Manşet programında AK Partiye verdi veriştirdi. Düzce'de Muhalefet olarak geri çekilip bir süre çalışmaları takip etmeyi tercih ettiklerini ifade eden Danışmaz, meydanı boş bulan iktidar partisinin saygısızca davrandığını savundu. Muhalefet yapılması halinde iktidar partisinin rahatsızlık duyduğunu dile getiren Danışmaz, 19 Mayıs çelenk sunma töreninde Gençlik ve Spor İl Müdürünün çelenk koymadan önce İl başkanı Metin Kaşıkoğlu'nu selamlamasını da eleştirdi.

 

 

Danışmaz, “Kimsin sen, il müdürüne esas duruş çektirip selam verdiriyorsun. bu cesareti nereden buluyorsun? Milli bayrama penye ile gelmiş. Törene saygısı yok. Böyle bir kepazelik göstermeye hiç kimsenin hakkı yok. “dedi.

 

Böylesi şımarıklık...

 

Ak Parti’nin Pazar günü 150 araçlık şehir içindeki konvoyunu eleştiren Danışmaz, konvoyu şımarıklık olarak nitelendirdi.

Danışmaz, “Bir şirketten 5-10 araba getirtip içine birkaç işçi koyup halkı selamlıyor. Camları siyah arabalarla mafya vari şekilde. Böylesi şımarıklık. Bu il başkanı iktidar partisine yakışmıyor. Böyle terbiyesizlik olmaz. Önünde çakarlı lambalarıyla Pazar sabahı trafiği altüst edeceksin. İnsanlara tepeden bakmalar, mütevazılığı kaybetmiş ve yalan söylüyor. İktidar partisi il başkanının daha oturaklı olmalı. Belediye başkanı, milletvekili ve teşkilat ayrı telden çalıyor. Teşkilatta birlik ve beraberliği sağlayamamış, 9 yıllık milletvekilliğinde hiçbir şey yapamamış. İnsan biraz kendini süzgeçten geçirir. “diye konuştu.

 

Metin dengeleri bozuyor

 

Danışmaz geçtiğimiz günlerde Kaşıkoğlu’na söylemlerinden ötürü “Dilini koparırım” şeklindeki çıkışının arkasında durduğunu söyledi. Danışmaz, “Eğer Abdullah Danışmaz’a laf söylese bir şey söylemem ama 44 yıllık bir partiye laf söylerse sözümün arkasındayım. O dili koparırım. Konuşurken herkes ağzından çıkanı bilmeli. Biraz daha mütevazi olsun. Ben söyleyeceğim, eleştireceğim. Tepede olan sensin. Biz siyasette kalite yükselsin istiyoruz. CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu çok beyefendi. Ancak Metin dengeleri bozuyor. Basri Beyin sözlerinden anlamaz. Onun anlayacağı dili ben gösteriyorum ona. Arkadaş ayarı tutturamıyor. ”dedi.

 

TSO seçimlerine siyaset karıştı

 

Danışmaz, Ticaret Odası seçimlerinde MHP’nin siyaset bulaştırdığı yönündeki iddialara da ateş püskürdü. Danışmaz, “ En hassas olduğum konu yalan konuşulmasıdır. TSO seçimlerine Abdullah Danışmaz’ın boğazına kadar içinde olduğunu söyleyerek yalan söylüyor. TSO seçimlerine katılanlar ne tür engellerle karşılaşıyor kendi daha iyi biliyor. Altan tehdit vari konuşarak geri çekiyorsun sonra çıkıp biz hiçbir şeye karışmıyoruz demek yalan söylemektir. Çık biz müdahiliz, bunun için de her şeyi yapıyoruz de. TSO seçimlerine siyaset karıştı. Karıştıran da Metin Kaşıkoğlu’nun kendisi. Biri çıkıp da MHP teşkilat olarak şunu yaptı diyemez.” şeklinde konuştu.

 

Danışmaz, TSO Başkanı Metin Büyük’ün açıkça Ertan Taşlı’yı aday olması noktasında destekleyeceğini söylemesinin de doğru olmadığını savundu.

 

Düzce’ye verebilecekleri hiçbir şey yok

 

Danışmaz, İktidar partisinin teşkilat içerisindeki bölünmelerin Düzce’ye zarar verdiğini belirtti.
Danışmaz, “ milletvekilleriyle il başkanı kavgalı, belediye başkanıyla kavgalı. Belediye başkanı yalnız kalmış yetersiz kalıyor. Parti üçe dörde bölünmüş. Bu durumda Düzce’ye verebilecekleri hiçbir şey yok. “dedi.

 

Hiç utanma yok mu?

 

Danışmaz’ın eleştiri oklarından Milletvekilleri de nasibini aldı. Danışmaz, Rutin devlet yatırımlarının dışında milletvekillerinin Düzce için hiçbir talebinin olmadığını iddia etti.

 

Danışmaz, “ milletvekillerinin Düzce için istediği hiçbir şey yok. Hükümetin 81 ilde belirlediği yatırımlar var. Yapsalar keşke. Bizde altın harflerle üstüne adlarını yazalım. Hastaneyi yaptıramadılar, okullar prefabrik. Hiç utanma yok mu? Devletin yatırımlarından başka hiçbir şey yok. Sadece “ yapacağız, edeceğiz”…”dedi.

 

Geçen 4 yıl kaybedilmiş yıllar

 

Danışmaz, Belediye başkanın 4 yılını da değerlendirdi. Danışmaz, “Belediye çıkıyor dalcık yaptık diyor. Dalçık’ı karayolları yaptı. Seçim dönemi terminal yapacağız deyip de milletvekilleri il başkanıyla kırgınlarından dolayı Düzce’ye hiçbir şey yapamadıysa bunda Düzce’nin günahı ne? Geçen 4 yıl kaybedilmiş bir yıl. Biz Ömer Küçük’le yola çıktığımızda vizyonumuz belliydi. Biz 50 yıl öteye götürecek projelerle yola çıkıyoruz.”diye konuştu.

 

Bazı yerlerde kesin adaylarını belirlediklerini söyleyen Danışmaz CHP’nin kalesi olan Akçakoca ve Yığılca için de iddialı konuşarak bu seçimde alacaklarını söyledi.Danışmaz, Muhalefet partisinin aday bulma sıkıntısı çektiğini hatta parayla aday bulduğunu iddia eden Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’na da meydan okudu.

 

Kaşıkoğlu'na hodri meydan

 

İspat etmesi durumunda il başkanlığı görevinden İstifa edeceğini ifade eden Danışmaz, “ eğer ispat ederse Milliyetçi Hareket Partisi’ndeki görevimden istifa ederim hatta Düzce’yi terk ederim. Adam gibi çıksın ispat etsin. Edemezse istifa etsin. Böylece hem partisine hem de Düzce’ye hizmet eder.” Şeklinde konuştu.

 

Danışmaz, Ak Parti’den Milliyetçi Hareket Partisi’ne katılanların ak partili olmadığını iddia eden Kaşıkoğlu’nun bilmeden konuştuğunu söyledi. Hepsinin yargıtayda sicil kayıtlarını çıkardıklarını belirten Danışmaz, hepsinin Ak Partili olduğunu ifade ederek “ Ak parti İl Başkanı bilmeden boş konuşuyor. Konurlara vakıf değil.”dedi.

 

Haber: S. KAŞKIR