AK Parti Düzce İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisinin aktif dersleri Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde 8.haftanın ardından sona erdi. Son derse Kahraman Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve Dr. Naci Çuhacı katıldı.

“Altyapıyı güçlendirip, doğalgazı getirdik”
Akademinin ilk dersini veren Kahraman Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, tecrübelerini ve Kazan Belediyesi’nin gelişimini anlattığı konuşmasında şunları kaydetti:
“Kazan’da üç dönem boyunca oy oranını artırarak bugünlere geldik. Köy olarak bilinen bir yerde altyapı çalışmaları yapılarak, hastaneleri, okulları olan bir ilçe haline getirdik. 350 bin nüfusa yetebilecek bir altyapı yaptık. Doğalgazı getirdik. İlk kez sıcak asfalt döktük. Her yıl 3 bin-5 bin göç almaya başladık. 6 Milyar dolarlık 25 bin kişinin çalışacağı savunma sanayi projesi ilçemizde yapılacak. Dolayısıyla İlçemiz artık köy değil önemli ilçelerden biri haline gelmiştir.

“Köy olan Kazan, Ankara’nın 1. Türkiye’nin ilk 25’inde olan ilçesi”
Ortalama 25 bin metrekarelik 47 park alanımız var. Göreve geldiğimizde park sayısı 2 idi. Bir zamanlar köy olarak görülen Kazan, Ankara’nın birinci ilçesi, Türkiye’nin de ilk 25’inde olan bir ilçedir. Bir ilçede vatandaşımız ne istiyorsa ona göre çalışma yapıyoruz. Bir ilçede ne isteniyorsa onu yaptık, yetmedi vatandaşlarımızın sağduyusu ile 15 Temmuzdan sonra ‘Kahraman’ adını da aldık. Son olarak prestiji önemli olan ‘Avrupa Diploması’ ödülü aldık.”

9 şehit, 92 gazi ile verilen mücadele…
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kazan’da verilen mücadelenin ardından “Kahraman” unvanının verilmesine ilişkin konuşan Ertürk, “Allah’a hamdolsun kurşuna kafa atan, çıplak elle tankları durduran, demokrasisine ve liderine sahip çıkan insanlarımız var ki bu darbe girişimini savuşturduk. Onlar 1 dolara sadece vicdanlarını değil vatanlarını satmışlardır. Akıncı Üssünde 4-5 saat yaptıkları mücadele sonunda Kahraman Kazanlı vatandaşlarımızı vurdular. 9 şehidimizin hepsi oraya aileleri ile gelmişlerdi. 92 gazimiz ile de verilen bir mücadeledir.”

“İmaj ve ilk izlenim çok önemlidir”
Akademinin 2.dersini veren Dr. Naci Çuhacı, temsil vepProtokol konusunda bilgi verdi. İnsanların kendisini temsil etmediği daima bir aileyi, kurumu, makamı ya da unvanı temsil ettiğini kaydeden Çuhacı, “ İmaj ve ilk izlenim çok önemlidir ve şanstır. Ayakkabılarınızın topukları boyatılmamalıdır. Kravatlarınız çok uzun ya da kısa olmamalıdır. Cebinizde şıngırdayan bir şey olmasın. Yediğinize dikkat edin. Pantolonunuza göre çorabınızın rengi olması gerekir. Bunlar sizin temsiliyetinize etki eder” diye konuştu.

İmaj çeşitleri hakkında bilgi veren Çuhacı, “Önce ben kendimi nasıl görüyorum, ikinci olarak insanlar beni nasıl görüyor ve ardından da ben nasıl görünmek istiyorum demelisiniz. Bunlar sizin imajını belirleyecek ve oturtacaktır” dedi.

Haber: Ö.YILMAZ