Fazlı Koç’un AK Parti Gölyaka İlçe Teşkilat Başkanlığına seçildiği kongreye AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ile Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut’un söz düellosu damga vurdu. İlçede belediye eliyle yapılan çalışmaları aktarmak için kürsüye gelen Akbulut ‘Zülfiyare dokunayım’ diyerek sözü ilçe başkanlığı sürecinde yaşananlara getirdi. Kendisinin yolsuzlukla ve hırsızlıkla suçlandığını ve il yönetiminin genel merkeze dosya verdiğini savunan Akbulut’un sitem dolu sözleri salonda soğuk duş etkisi yarattı.

Benim varsa bir yolsuzluğum beni Gölyaka meydanında idam edin
Akbulut konuyla ilgili olarak, “Bizi yolsuzlukla hırsızlıkla suçlayan muhasebemi tutan Cihat Bey ya da il yönetimi de içinde dosyalarımı verdiler. Hala o dosyaları tutuyorlar, sorun yok. Ben buradayım, onlar orada. Ben bu milletin bir kuruşuna tenezzül etmedim. Varsa yolsuzluk beni idam edin. Beni yolsuzlukla suçladılar ama hiç sorun değil. Allah biliyor. İnsanlar da bilsinler. Benim gösterdiğim ilçe başkanına ‘başkana şoför olur’ dediler. ‘Süleymancıdır’ dediler. ‘Başkanın kirli dosyalarını tutuyor’ dediler. Sayın vekilim hiç rahatsız olmayın. Ben sözümü esirgemiyorum. Dedim ya ‘ben maliyet hesabı yapmıyorum. Beni yarından görevden alsınlar. Siyasi hiçbir endişem yok.’ Herkes bilsin. Benim varsa bir yolsuzluğum beni Gölyaka meydanında idam edin. Hiç itiraz etmiyorum. Bu milletin parasıyla çoluk çocuğuma ekmek götürdüm. Ben o millete ihanet edersem en adi şerefsizim. Ama insanları lütfen karalamayın. Siyaseti düzgün yapalım. Siyaset ilke ister. Siyaset omurga ister. Siyaset duruş ister.” dedi.



Burası tartışma yeri değil
Divan Başkanı Sedat Özdemir, ‘Sayın başkanım yatırımlarınızı anlattınız ama burada isim vererek ya da birilerine ithamda bulunarak konuşmayalım. Burası tartışma yeri değil.” Diyerek araya girmek istedi.

En azından vatan haini, FETÖ’cü demediler
Özdemir’in sözleri karşısında sessiz kalmayan Başkan Akbulut, “Tartışma olacaksa olacak burası aile toplantısı. Herkes benim derdimi bilsin.” diyerek şöyle devam etti:

“İl yönetimi ilçe yönetimine oy kullanıyor. Genel tüzükte var mı yeri? Soruyorum. Sayın divan başkanım. Biz genel merkeze sorduk. İl teşkilatı mesaj atıyor. Diyor ki ‘Bir saat içinde gelin oyunuzu kullanın. Gölyaka’nın kaderine.’ Belediyecileri bu kadar siyasetin içerisine çekmeyin. Biz hizmet adamıyız. Genel merkezin takdiridir. İl ve ilçe başkanını belirler. Belediye başkanına da sormaz. Hiç de sorun yok. Ben il başkanı olsam vallahi sormam. Ben işime kimseyi karıştırmadım. Kimse de benim işime karışamaz. Belediyeleri bu kadar politize etmeyin. Ben yine de arkadaşlara teşekkür ediyorum. En azından vatan haini, FETÖ’cü demediler. Dedilerse de bilmiyorum.”

Ben hiç kimsenin sırtına basarak siyaset yapmadım
Düzce’nin AK Parti teşkilatları arasından en az problemi olan 4-5 ilden biri olduğunu belirterek sözlerine başlayan İl Başkanı Hikmet Keskin, Belediye Başkanı Bekir Akbulut’un beklenmedik çıkışı üzerine öfkeli bir şekilde açıklamalar yaptı.

“Kendisinin bugünkü yaptığı konuşmayı çok tasvip etmiyorum. Bu kadar hukukumuz olduğunu bilmesine rağmen böyle bir günde bunları ifade etmesini çok üzülerek karşıladığımı ifade etmek istiyorum. Sayın Başkana tek bir şey söyleyeceğim. Beni hala kardeşim olarak kabul ediyorsa ‘Bir Müslüman bir yerlerden bir haber aldığı zaman bunu araştırması gerekiyor. Araştırmadan hiçbir kardeşinize saldırmayın. Çünkü daha sonra mahcup olabilirsiniz. Siyasette hep vardır. Birilerinin ayağını kaydırmak, sırtına basarak siyaset yapmak. Ben hiç kimsenin sırtına basarak siyaset yapmadım.”

Ben talimatı sadece Recep Tayyip Erdoğan’dan alırım, kardeşim
Yüksek perdeden açıklamalarına devam eden Keskin, “Bu partinin il başkanlığını yaptığım sürece bu çizgimi korumaya devam edeceğim. Kim ne yaparsa yapsın. Hiç fark etmez. Ben talimatı sadece Recep Tayyip Erdoğan’dan alırım, kardeşim. Başka da hiç kimseden talimat almam. Almadığımı da bu salondaki herkes bilir. Siyasi hayatıma da mal olsa almam.

Ama ben Bekir başkanımın arkasından iş çevirmedim
2012’de ben bu teşkilata il başkanı adayı oldum. Yüzüme gülüp de arkamdan iş çevireni de gördüm. Ama ben Bekir başkanımın arkasından iş çevirmedim. Başkasının da çevirmedim. Ne gerekiyorsa onu yaptım. Benim yanımdakilerde yapmadı. Ama sana bunları söyleyenler ikili oynuyorlar. Yola çıktıklarımı yolda bulduklarıma satmadım. Bundan sonra da satmayacağım. Bu burada konuşulacak mesele değil. Sen seni satanları bulacaksın. Senin vekilinde seni satmadı. Burada mevki meselemiz yok. Bugün ima ettiğin şeyler bundan sonraki süreçte kardeşlerimizi de üzebilir. Beraber olmalıyız. Seni de satmadık, satmayız.”

Teşkilatlarda sen-ben davasını istemediğini ve müsaade etmeyeceğini ifade eden Keskin, atananların ve atanacakların genel merkez tasarrufuyla atandığını aktardı.

Keskin kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunarak sözlerin tamamladı.

Haber:Y.SEVER