Ak Parti İl Başkanlığı’ndan İl Genel Meclisi Başkanı Şinasi Akbulut adına gönderilen imzasız basın bildirisinde Akbulut, Kalıcı işyerleri ile ilgili olarak daha önce açıklama yapan Düzce Üniversitesi rektörlüğünü doğrularken, topu İl Özel idaresi ve Valilik Makamına attı.


MECLİS GÖREVİNİ YAPMIŞ, İŞ ÖZEL İDAREYE VE VALİLİĞE KALMIŞTIR


Ak Parti İl Başkanlığı’ndan İl Genel Meclisi Başkanı Şinasi Akbulut adına gönderilen basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi: “Gündeme, önce Düzce Üniversitesine bizden önceki meclisin çoktan tahsis etmiş olduğu kalıcı işyerlerini taşıdılar. Bilgileri olmadığı için İl Genel meclisinin görevini yerine getirmediğini iddia ettiler. Oysa İl Genel Meclisi’nin Şubat 2014’te toplamda 272 adet işyerinin Düzce Üniversitesine tahsisine yönelik meclis kararını almasından sonra, Meclis tarafından yerine getirilecek herhangi bir yükümlülük kalmadığı ortada idi. Bize sorsalardı süreçten ayrıntısı ile haberdar olurlar, kamuoyu ile paylaştıkları bilgilerin eksik olduğunu anlarlardı. Bizim açıklamalarımızdan sonra kamuoyu iyi biliyor ki, meclis tahsisi kararını almakla görevini tamamlamış, bundan sonra iş öncelikle Düzce Üniversitesine daha sonra da yürütme makamı olan İl Özel İdaresi ve Valilik Makamına kalmıştır.


THK Üniversitesi yatırımının ilgisizlikten kaçırılması iddiası da gerçek dışıdır. THK’nun 2015-2016 öğretim yılında Düzce’de eğitim faaliyetine geçmeyi planladığını açıklamıştık. Bu aşamada yasal prosedürler devam etmektedir. Yine tahsis edilen işyerlerinin 2. ve 3. Katlarda olması, THK Üniversitesinin burada faaliyet göstermesine engel olacak bir durum değildir. Eleştiriyi getiren kişiler bilmelidirler ki, tabela asmak kolay iştir, önemli olan o tabelanın altındaki yatırımın Düzce’ye gelmesidir.


TAŞINMAZLAR İL ÖZEL İDARESİNE AİT


Kaldı ki, İl Genel Meclisi’nin tahsis yetkisi münhasıran İl Özel İdaresine ait taşınmazlardadır. Açıklamaları yapan kişiler, söz konusu işyerlerinin zemin katlarının özel mülkiyete tabi olduğu hatta buraların vatandaşlarca kullanıldığını göz ardı ediyorlar. Biz İl Genel Meclisi olarak özel mülkiyeti yok saymak gibi bir işlem yapamayacağımızdan bu eleştirinin de muhatabı biz değiliz. Ayrıca 25 yıllık bedelsiz tahsisten sonra bütün halindeki blokların tahsis dışı kalan katlarının okula katılması ve kamulaştırma dahil çok farklı idari işlemlerle gerçekleşebilir.”


ÇAKIR’A GÖNDERMELER

Öte yandan Ak Parti İl Başkanlığı’ndan İl Genel Meclisi Başkanı Şinasi Akbulut adına gönderilen basın bildirisinde isim verilmese de Ak Parti Milletvekili Osman Çakır’a göndermeler yer aldı. Daha önce yaptığı açıklamalarda kalıcı işyerleri için İl Genel meclisini hedef gösteren Çakır’a yönelik olduğu düşünülen basın bildirisinde “Bugün kendi davamızdan saydığımız”, “Bizim yanımızda yürümesini beklediğimiz” ibarelerine yer verildi.


BUNDAN SONRA CEVAP VERMEYECEĞİZ


Ak Parti İl Başkanlığı’ndan Akbulut adına gönderilen bildiride “kulaktan dolma tevatürlerle kamuoyu karşısına çıkan kişilerin, bu davranışlarını değiştirmedikleri sürece bundan sonra açıklamalarına cevap vermeyeceğimizin de bilinmesini isteriz.” İfadeleri ile sonlandırıldı.

 

Haber: S. Kaşkır