Referanduma 2 haftadan az bir süre kala Düzce'de mitinglere başlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün Gümüşova'dan sonra ikinci durağı Akçakoca oldu. Düzce Ticaret Borsası'nı ziyareti sonrasında eşi Onur Özlü ile birlikte ilçeye hareket eden Bakan Özlü, kendisini karşılayan ilçe protokolü ile selamlaştıktan sonra miting alanına geçti. Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayrakları ile toplanan kalabalığa seslenen Bakan Özlü, Akçakocalılar'dan 'evet' oyu istedi. 


Milletvekili seçildiği günden beri sürekli Akçakoca'ya geldiğini belirten Bakan Özlü, "Benim gönlümde Akçakoca'nın çok önemli bir yeri var." dedi.

"Türkiye gelişsin istiyorsak evet, gelişmesini istemiyorsak hayır oyu kullanacağız"
Her iktidarın seçimle gelmeden önce yeni bir anayasa yapma sözü verdiğini söyleyen Özlü, şöyle devam etti: "Biz diyoruz ki devletin hantal yapısını değiştirelim, sistemi hızlandıralım. Yüce milletimizden iş yapmak için yetki istiyoruz. Onlar diyorlar ki "Bu yetkiler fazla, halinizden memnun kalın, bu sistem yeter." diyorlar. Türkiye büyüsün, gelişsin istiyorsak evet oyu, gelişmesini istemiyorsak hayır oyu kullanacağız. Hiçbirimiz Türkiye'nin cılız kalmasını istemeyiz. Bu yüzden hep birlikte evet oyu kullanacağız."

"Akçakoca'da Metal İhtisas OSB'yi kuracağız"
Mahkeme süreci aşılan Akçakoca OSB ile son durumu paylaşan Bakan Özlü, "Akçakocada OSB kuruyoruz. En az 3 bin kişiye istihdam oluşturacak. Mahkeme sürecini aştık her şey yolunda gidiyor. Hiçbir aksama yok. Akçakoca'da Metal İhtisas OSB'yi kuracağız." dedi.

2017-2018 eğitim-öğretim yılında eğitim başlayacak
Akçakoca'dan gelen fakülte talebinin de olumlu sonuçlandığını kaydeden Özlü, "Akçakoca'ya Siyasal Bilgiler Fakültesi kuruyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında inşaatı bitirip öğrenci alıyor." diye konuştu.

"Akçakoca'ya 50 veya 75 yataklı hastane kuracağız"
Akçakoca'nın devlet hastanesine ihtiyacı olduğunu belirten Bakan Özlü, "Mevcut hastanenin olduğu yeri çok uygun bulmuyoruz, yerini değiştireceğiz. 2-3 alternatif var. Sağlık bakanlığının uzmanları geldi, oturduk, konuştuk. Akçakoca nerede olmasını istiyorsa karar vereceğiz. 50 veya 75 yataklı hastane kuracağız. Açılışını da beraber yapacağız." şeklinde konuştu.

"Tertemiz ve pırıl pırıl olacak"
Balıkçılığın önemli bir geçim kaynağı olduğu ilçede acil gereksinim olan yeni Balıkçı Barınağı konusundaki çalışmaları da paylaşan Özlü, şunları söyledi: "Uzun zamandır bunun için çalışıyoruz. Ulaştırma Bakanlığı uzmanları geldiler. Ölçümler yaptılar ve bu aldıkları rakamları laboratuarlarda incelediler. En uygun yer de boru fabrikasının olduğu bölge oldu. Oraya balıkçı barınağı yapılacak büyük olacak tertemiz ve pırıl pırıl olacak. Mevcut yeri de yat limanı haline getireceğiz." 

"Akçakoca'dan tren geçecek"
Sakarya-Karasu-Akçakoca arasını bağlayacak bir demiryolu projesinin hayata geçirileceğini söyleyen Bakan Faruk Özlü, "Yani Akçakoca'dan tren geçecek. Akçakoca bağlantı yolu da tamamlanacak." dedi.

Akçakoca mitinginde fındık açıklaması
Basın mensupları ile yaptığı kahvaltı ve sonrasında gerçekleştirdiği Düzce Ticaret Borsası ziyaretinde fındık konusunda sözü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli'ye bırakan Bakan Özlü, Akçakoca mitinginde ise üreticilerin dört gözle sevindirici bir haber beklediği bu konuya değindi.

"Fındık tüccarda, piyasa Hollanda'da"
Bakan Özlü, fındıkla ilgili şunları söyledi: "Fındık konusu sadece Akçakoca'nın konusu değil tüm Türkiye'nin konusu. Fındık konusunda Tarım Bakanlığımız, Lisanslı Depoculuk Uygulaması'na geçiyor. Fındık fiyatlarının dalgalanmasını önlemek için bu uygulamayı başlatıyor. Fiyatlar dalgalandığı için fındık tüccarda, piyasa Hollanda'da. Bu sistemle fındığın fiyatının ne kadar olacağını takip edebileceksiniz. Sizi mağdur etmeyeceğiz. Sadece Akçakoca'nın konusu olsa ben çözeceğim ama genel bir konu ama çözeceğiz."

"Bu siyasi parti meselesi değil Türkiye'nin geleceği meselesi"
Konuşmasının sonunda Akçakoca halkından eve oyu isteyen Bakan Özlü, "Ben sadece bizim partimize değil diğer partilere gönül vermiş kardeşlerimize de sesleniyorum. Onlardan da evet oyu vermelerini istiyorum. Ama bu siyasi parti meselesi değil Türkiye'nin geleceği meselesi. Kime oy verirsek verelim ama referandumda evet oyu kullanalım. Bunu Akçakocadan istiyorum." diye konuştu.

"Bizim önümüzde diz çökecekler"
Mitingde Akçakocalılar'a seslenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ise şöyle konuştu: "Düzce'nin artık bir bakanı var ve bakan farkını göstermek zorundalar. Hedefimizin en az yüzde 90 olması lazım. Bakanlar artık milletvekilleri arasından değil dışarıdan seçilecek. Düzce'nin bakanını koruması ve Ankara'ya gururlu bir şekilde göndermesi gerek. Daha şimdiden tüm sanayicilerimizle konuştuk. Yatırımcı siyasi istikrarı gördüğü zaman yatırımlara bakıyor. Bizim hedefimiz 2023 yılında dünyanın ekonomisi en büyük 10 ülkesi arasına girmek. Bunların hepsi çalışmakla olur. Biz ne yaptık Gezi'yle uğraştık sonra 17-25 Aralık olayları başladı. Sonra Kobani olaylarıyla uğraştık. Türkiye'yi ikiye bölmek istediler. Ondan sonra çukur siyaset ve en sonda 15 Temmuz'la uğraştık. Ama bizim önümüzde diz çökecekler. Biz ne yapacağız iler,de büyüme, kalkınma destanını yazacağız." 

"Türkiye'nin kaderinin oylandığı bir seçimle baş başa olacağız"
Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ise 16 Nisan'a çok az bir zaman kaldığını belirterek, vatandaşlara hitaben başladığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "16 Nisan'da Türkiye'nin kaderinin oylandığı bir seçimle baş başa olacağız. Bu referandumda son 200 yıldır ilk defa Türk milletine "Sen neyle yönetilmek, hangi sistemle yönetilmek istiyorsun?" diye sorulacak. Bizler burada büyük bir evet diyeceğiz. Hollanda, Almanya hayır diyor. Biz istikrarlı, güçlü, krizlerin son bulduğu bir oylama yapacağız. Ben diyorum ki başkanımız talimat verdiği günden beri çalışıyoruz. Milletimiz bu kararın neler getireceğine çok hakim. Bir tek bizlerin çalışması yetmez. 1 kişi, 2 kişiyi ikna etmemiz gerekiyor. Durmayacağız, Akçakoca için koşmaya devam edeceğiz."