Düzce siyaseti açısından önemli bir ilçe konumunda olan Akçakoca'da 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde beklediği sonucu alamayarak belediyeyi AK Parti'ye kaptıran CHP işi bu kez sıkı tutuyor. Kongre sürecine devam eden Cumhuriyet Halk Partisi'nde Akçakoca İlçe Kongresi  3 listeyle gerçekleşti.



Akçakoca Öğretmenevi Konferans Salonunda devam eden ilçe kongresine Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 24. dönem Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın da katıldı. Büyükerşen ve Günaydın, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ve beraberindeki heyet tarafından coşkuyla karşılandı.



Akçakoca’nın farklı siyasi partilerinden başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile STK temsilcileri de ilçe kongresinde yerlerini aldı. AK Parti İlçe başkanı Dergah Akça, MHP İlçe Başkanı Mustafa Özensel, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Zorlu'yla Akçakoca'nın eski belediye başkanı  Fikret Albayrak, ve MHP’nin belediye başkan adayı Okan Yanmaz da kongreye katılan siyasiler arasındaydı. Ayrıca MHP’den istifa eden ve İyi partinin kurucu ilçe başkanı olması beklenen Tacettin Akman da kongrede hazır bulundu.



Turan Güler, Zekeriya Yanmaz ve Ömer Başar, Akçakoca İlçe Başkanlığına aday isimler olarak katılımcılara hitap etti.



3 ayrı listeyle gidilen kongrede 115 delegenin kullandığı oylar sonucu 3 aday arasından seçilen isim Ömer Başar oldu. Başar'ın yönetim kurulunda ise şu isimler yer alıyor: Fehmi Alp, Ferihan Ayıntap, Nafiye Çetin, Fehmi Çolak, Nazmiye Eskici, Melike Gülez, Ersin Gümüş, Birol Kaya, Orhan Hülya, Osman Sinan Postoğlu, Mustafa Cem Yaman.

Haber: G. TEMEL