AK Parti İl başkanı Metin Kaşıkoğlu Akçakoca’da, ilçenin sorunları ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere Belediye Başkanı Fikret Albayrak ile bir araya geldi. Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Ezer, CHP Akçakoca ilçe başkanı Nurol Badanoz, Akçakoca Kent Konseyi Başkanı Adnan Yaman ve ilçe halkının da katıldığı toplantıda, Akçakoca'da yapılması planlanan Balıkçı Barınağı'nın İlçe için bir şans olduğunu ve bunun iyi değerlendirilerek, ilçeye en azından bir de yat limanı kazandırılması gerektiğini belirten Kaşıkoğlu, Akçakoca'nın Turistik açıdan Karadeniz Sahili boyunca Amasra dışında eşi benzerinin olmadığını ifade etti. Akçakoca'nın kendine ait bir limanı olmaması için hiç bir neden olmadığını belirten Kaşıkoğlu, “bu konuda iyi bir çalışma yapılmalı, Ereğli ve Karasu'ya yapılması planlanan limanların rantabıl ve yeterli olup olmadığı araştırılıp bir rapora dönüştürülmeli, sanayiyi destekleyecek bir liman mümkün olmuyorsa en azından turistik gemilerin demir atıp mola vereceği, ilçede günü birlik binlerce turisti ağırlamaya imkan verecek, turistik bir liman mutlaka kazandırılmalı” diye konuştu.
Turistik bir yat limanına sahip olmayı çok arzuladıklarını dile getiren Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Akçakoca'da sadece yaz aylarında değil, yılın 12 ayında turist ağırlamayı arzu ettiklerini ifade etti. Bu konuda siyasi birliktelik yapmanın şart olduğunu dile getiren Albayrak, “Balıkçı Barınağı Projesine siyaseten de birlik olup yat limanı projesini de ilave ettirebilirsek, bu sayede ilçede Turizmin önü açılabilir” dedi.
Akçakoca Kent Konseyi Başkanı Adnan Yaman da bu konunun uzmanlar tarafından iyice araştırılması gerektiğinin altını çizerek, “sahil şeridine zarar vermeyecek şekilde bir çalışma planı hazırlanırsa yat limanının ilçeye katkısı büyük olur” ifadelerini kullandı.

Haber: H. İŞCAN