Edinilen bilgiye göre, Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki AK Parti teşkilatı, Yalı mahallesindeki tarihi bir binayı kiralayarak restore etti ve ikinci katında hizmet vermeye başladı.
Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Akçakoca Belediyesi'ne yazı yazarak, ''Binanın kültür mirası ve sit alanı olduğunu'' belirterek ''yapılan restorasyonun, aslına bağlı kalınmadan yapıldığını'' bildirdi. Belediyede mal sahibi Mustafa İşgören ve hissedarlarına yazı yazarak, bina için yeniden proje çizilmesini ve eski görünümüne uygun restore edilmesini istedi. İşgören de restorasyonun AK Parti ilçe teşkilatı tarafından yapıldığını belirterek teşkilata yazılı başvuruda bulundu.

“Atıl binayı restore ettik''

AK Parti İlçe Başkanı Recep Ali Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ile konuyu görüştüklerini belirterek, şunları kaydetti:
''Biz, ilçe merkezinde atıl durumda olan, ilçeye hiç yakışmayan bir binayı alarak restore ettik ve güzel bir görünüme kavuşturduk.
Şimdi gelen bu yazı ile yeniden proje yapılarak aslına uygun restore edilmesi isteniyor. Aksi takdirde yasal işlem başlatılacağı bildiriliyor.
Biz, binanın ikinci katını aslına uygun restore ettik ve zaten o katta ilçe teşkilatımız bulunuyor. Alt katın restore ve tadilatını da biz yaptırdık ama o katta mal sahibi ile başka bir kiracı var. Konuyla ilgili olarak belediye başkanından yardım bekliyoruz.''

''Karar bizim değil''

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ise alınan kararın Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü'nün olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: ''O bina bir sit alanı. Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun bizden istediği binaya ait fotoğraflarda da alt katın aslına uygun olmadığı görülüyor. Konu bizimle ilgili değil. Bizden konunun mal sahibine iletilmesi istendi. Çok ciddi bir durum. Bu konuda Koruma Kurulları'nın asla tavizi yok. Biz de bu konuyla ilgili yazıyı mal sahibine ilettik. Onlar da AK Parti ilçe teşkilatına yazı yazmışlar. Binayla ilgili yeniden bir proje yazılması gerekiyor. Sit Alanı olduğu için bunun yapılması şart. Onlar yeni proje hazırlasın biz de belediye olarak elimizden geleni yaparız.''