AK Parti Akçakoca İlçe Teşkilatında sular durulmuyor. Ilçe başkanının istifasının ardından şimdi de yeni başkan kim olacak tartışması yaşanıyor.

İlçe teşkilatında toplu istifaların ardından Pazartesi günü il merkezinde yaptığı basın toplantısıyla ilçe başkanlığından istifa eden Mustafa Ezer’den boşalan ilçe başkanlığı ve yeni yönetim kurulunu oluşturmak için harekete geçildi. AK Parti Genel Merkezi'nin gözetiminde Milletvekili Osman Çakır ve İl başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun da katıldığı Akçakoca genişletilmiş AK parti istişare toplantısı yapıldı.

 

Kulis Sabaha Kadar Devam Etti

İlçe Başkanı Mustafa Ezer’in ilçe başkanlığından ayrılması ile sonuçlanan parti içi krizi sonlandırmak ve yerel seçimler öncesi partiyi toparlamak için düzenlenen istişare toplantısına Mustafa Ezer ve eski yönetimin yarısının katılmadığı öğrenildi. Akçakoca basınında yer alan habere göre; Toplantıda eski defterleri açan AK Partililerin zaman zaman sert tartışmalar içine girdiği ve ortak bir aday üzerinde uzlaşamadığı iddia edildi. Toplantı ve kulis çalışmaları sahura kadar devam etti.

İsimler önerildi

Toplantının ikinci bölümünde ilçe başkanlığı için Sefer Akkaya, Vecdi Ayhan, Sedat Yemeneci,Mustafa Okutan, Esvet Sarıoğlu, Cüneyt Yemeneci, Burçin Sarıca,Alaattin Küçük, Tefik Yapıcı, Ayfer Yılmaz,İbrahim Erdoğan,Gönül İşgören'in isimleri önerildi.

Akçakoca Belediye Başkanlığına aday olmak istedikleri için AK Parti İlçe başkanlığı için önerilen
Cüneyt Yemeneci ve Esvet Sarıoğlu’nun ilçe başkanlığı önerisine sıcak bakmadıkları iddia edildi.

Kritik zirveden sonuç çıkmadı

Mustafa Ezer’in istifası ile boşalan AK Parti İlçe Başkanlığı için bir araya gelen AK Parti kurmayları, yaptıkları kritik zirveden sonuç alamadı. Telafuz edilen isimleri tek tek not alan il başkanı Metin Kaşıkoğlu, sürecin 1 hafta içinde tamamlanarak ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin genel merkez tarafından atanmasının yapılacağını açıkladı.

Haber: S. KAŞKIR