31 Martta yapılacak yerel seçimler için birçok bölgede işbirliği içinde olan CHP ve İYİ Parti ittifakı, Akçakoca’yı da sardı. Uzunca bir süredir Akçakoca gündeminde kafalarda soru işareti bırakan, “İttifak yapılacak mı?” konusu artık netleşiyor.

Partilere yakın çevrelerce bir süredir gayri resmi bir şekilde süren ve uzlaşı zeminleri aranan fakat bir sonuç alınamayan görüşmeler bugün resmen başkanlar düzeyinde başladı.
İYİ Parti ve CHP Genel Merkezlerinden il başkanlıklarına gönderilen ve “İttifak yapın” talimatları doğrultusunda CHP Heyeti bugün İlçe Başkanı Ömer Başar başkanlığında İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanlığını ziyaret etti.



Düzce’de gerçekleşen ittifakın Akçakoca’da hangi koşullarda oluşacağı üzerinde görüş alışverişinde bulunulduğu toplantıda İYİ Parti İlçe Başkanı Alkan Lokum’un CHP heyetine, bugüne kadarki süreç içerisindeki tutumlarını tasvip etmediğini belirttiği öğrenildi. CHP İlçe Başkanı Ömer Başar’ın da buna karşılık, “Geçmişte yaşananları geçmişte bırakıp önümüze bakalım” dediği iddia edildi.

Öte yandan, önümüzdeki günlerde meclis listesi ve kontenjan konularının netleştirileceği ve Akçakoca Belediye Başkanlığını kazanmak için birlikte çalışmalara start verileceği öğrenildi.

Haber: S.ŞEN/Akçakoca


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ