2014 Yerel Seçimleri için AK Parti'de kadın aday adayı sayısında artış gözleniyor. Düzce Belediye Başkanlığı'na aday adayı olarak AK Parti'de bir ilki gerçekleştiren Rukiye Yeşil'den sonra Akçakoca Belediye Başkanlığı aday adaylığı için resmi başvurusunu yapan Merve Çakır da ilçenin ilk kadın aday adayı oldu.

AKÇAKOCA’NIN MİMARI OLMAYA ADAYIM

Başvuru dilekçesini AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı İbrahim Bilgin’e sunduktan sonra yaptığı konuşmasında Çakır, 1985 Akçakoca doğumlu olduğunu ve Yeditepe- Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden Yüksek Mimar olarak mezun olduğunu belirtti. Akçakoca’da bir tarih yazmak adına aday adayı olduğunu vurgulayan Çakır, "Tüm aday adaylarına çıktıkları yolda başarılar dilerim. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gençler verdiği önem ve önlerinin açılması için takındığı kararlı tavır bizi heyecanlandırmakta ve umutlandırmaktadır. Bu noktadan hareketle Sayın Başbakanımızın öncülüğünde Akçakocalılar'la birlikte Akçakoca’nın mimarı olmak için aday oluyorum. Bu kararı almamda ve çıktığım bu yolda bana destek verenlere ve vereceklere minnet duyuyorum. Hedefim AK Parti yönetiminde bir belediye başkanı olarak Akçakoca’ya hizmet etmektir.” dedi.

ERDOĞAN’I HANIMLAR DAHA İYİ ANLIYOR

İlçe Başkanı Bilgin de Merve Çakır’ın adaylık müracaatının kadınların AK Parti'ye olan ilgisinin bir tezahürü olduğunu ifade ederek, AK Parti oyları içinde kadın oylarının yüzde 70'lerin üstünde olduğunu vurguladı. Bilgin, "Başbakanımız Sayın Erdoğan’ı hanımlar daha iyi anlıyor ve ona inanıyor. Zira evini, aşını, işini onlar biliyor, çoluk çocuğun bakımının büyütülmesinin yaşamın zorluğu hep onların omzunda ve bu konularda neler yapıldığını onlar daha iyi anlıyor. Hanım eli değen her yerde başarı vardır, huzur vardır, sevgi ve nezaket vardır, adalet vardır. Bugün bu genç yaşta güvenle ve kararlılıkla aday adaylığı müracaatını yapan ve bir ilki gerçekleştiren kardeşimizi kutluyorum.” diye konuştu. 



Haber: C. ÜSTÜNER