Ak Parti yerel seçimler öncesi ilçe kongrelerine Ramazan Bayramı sonrasında başlayacakken 19 Ekim'de Akçakoca'da yapılacak parti kongresi öncesi ilk aday olan Ak Parti Akçakoca ilçe teşkilatı Kurucu Üyesi ve Kurucu Gençlik Kolları Başkanı 29 yaşındaki genç iş adamı Burçin Sarıcan 19 ekimdeki 3. Akçakoca ilçe olağan kongresinde aday olduğunu açıklarken, ''Bizim hareketimiz güdümsüz ve karakterli bir harekettir''şeklinde konuştu.

Yeni yılda yapılacak yerel seçimler nedeni ile siyasi ortamın iyice ısındığına dikkat çeken Sarıcan, ''Ben ve arkadaşlarım yaptığımız tahliller ve değerlendirmeler neticesinde 19 Ekim 2008 tarihinde yapılacak Ak Parti Akçakoca ilçesi 3. olağan kongresinde aday olmaya karar verdik. Bu değerlendirmeleri yaparken ve karar aşamasından önce köy, mahalle temsilcileri, delegeler ve tabi ki Akçakoca'da Ak Parti'ye gönül vermiş herkes ile konuştuk. Fikirlerini aldık, yeni genç ve dinamik bir hareket başlatmaya karar verdik. Bizim hareketimiz güdümsüz ve karakterli bir harekettir'' ifadelerini kullandı.

Mevcut ilçe Başkanının hali hazırda aday olmadığı beyanatları ile karar sürecinin hızlandığına dikkat çeken Sarıcan, '' Biz vaktinden önce çiçeğin açmayacağını bilen, zamansız hareketlerin çözümden çok çözümsüzlük yaratacağına kati olarak inananlardanız. Yaptığımız vicdan muhasebeleri, tahlil ve değerlendirmeler sonucunda, artık vakit bu vakit, artık zaman harekete geçme zamanı ve zaman Akçakoca siyasetinde güller açma zamanı diyerek bu hareketi başlattık.” dedi.