Akçakoca’da beklenen oldu. 31 Mart Seçimleri’nde belediyenin kaybedilmesi nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Ak Parti Akçakoca İlçe Başkanı Dergah Akça ve yönetiminin istifaları bizzat İl Başkanı Mustafa Keskin tarafından yerinde alındı.

İl yönetimine tavır aldı 

Seçimlerin ardından il yönetimine takındığı tavırla dikkatleri üzerine çeken Akça, son olarak ilçede Ak Partili gençler tarafından düzenlenen toplantıya katılan partisinin İl Başkanı Mustafa Keskin’i sosyal medya hesabı üzerinden üstü kapalı eleştirmişti. Bu durum parti içi meselenin gün yüzüne çıkmasına neden oldu. 

İlçe başkanları toplantısına katılmadı

Haftalardır partiden aldığı görevi bırak mesajını icraata geçirmesi beklenen Ak Parti Akçakoca İlçe Başkanı Akça'nın 30 Nisan Salı günü İl Başkanı Mustafa Keskin başkanlığında Düzce’de yapılan ilçe başkanları toplantısına katılmaması görevden el çektirileceğini gözler önüne serdi.

İlçe başkanlığında kalabilmek için Rize’ye gitti 

Ak Parti’nin davaya gönül verme ilkesine rağmen kırgınlığı ve kızgınlığını açıkça gösteren Akça’nın görevde kalabilmek için üst yönetimle irtibata geçtiği öğrenildi. İlçe yönetim kurulu üyesi olan Orhan Büyük ile birlikte Rize yollarına düşen Akça, burada Teşkilat Başkan Yardımcısı ile görüşerek başkanlığa devam etmenin yollarını aradı. Göreve gelir gelmez küskünleri ve eski isimleri tekrar partiye kazandırması ile takdir toplayan İl Başkanı Mustafa Keskin’in birlik-beraberliği ön planda tuttuğu bilinirken, Akça’nın neden Keskin ile arasına mesafe koyduğu ve il yönetimi varken görevde kalmak için başka çareler aradığı sorgulanır oldu.

Keskin’den Akçakoca’da şeffaf istişare

Diğer taraftan Düzce’nin en büyük ilçesi olan Akçakoca’daki gelişmeleri yakından takip eden İl Başkanı Mustafa Keskin bugün Akça ve yönetiminin istifa dilekçelerini almak için soluğu ilçede aldı.

Akçakoca ziyaretine ilişkin telefonla bilgi aldığımız Keskin, sabah saatlerinde geldiği ilçede İlçe Başkanı Akça ve yönetim kurulu üyelerinin toplu istifalarını almasının ardından partililer ve vatandaşlarla bir araya geldiğini aktardı. Yeni dönemin yol haritasının istişare ile çizileceğinin altını çizen Keskin, bu doğrultuda, ilçe halkının görüş ve değerlendirmelerine başvurduğunu aktardı. Kamuoyuna ve basına açık olarak şeffaf şekilde görüşmelerde bulunan Keskin’in yeni yönetim noktasında da istişareler yaptığı öğrenildi. 

Başkanlık için adı geçenler 

Akçakoca İlçe Başkanlığı için Esvet Sarıoğlu’nun yanı sıra eski Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin ismi konuşulmaya başlandı.  Seçimlerde MHP Adayı Okan Yanmaz’a destek olduğu iddia edilen Kızılay Şube Başkanı Özkan Öztürk'ün ise ilçe başkanlığı için umudunu kaybettiği öğrenildi. Özkan Öztürk'ün ilçe başkanı olması için MHP’li Belediye Başkanı Okan Yanmaz'ın kulis çalışmasının sonuçsuz kaldığı kulislere yansıdı.

Haber: C.ÜSTÜNER