Nazmi Çiloğlu’nun bir daha belediye başkan adayı olmayacağını açıklamasının ardından tüm dikkatlerin çevrildiği Akçakoca’da, ilçenin eski belediye başkanlarından Erol Solak, hiçbir partiye bir yakınlığının olmadığını, bağımsız aday  olacağını söyledi.

 

Akçakoca’nın bir turizm ilçesi olarak altı yıldır herhangi bir gelişme gösteremediğini, bunun yanı sıra çevre ilçelerin bir atak içinde olduğunu söyleyen Solak, yöneticilere sorulduğunda herhangi bir eksik yokmuş gibi konuştuklarını kaydetti.

 

Akçakocalıların turizme gönül veren insanları yönetime getireceği inancında olduğunu söyleyen Solak, mesele Akçakoca’ya eşini dostunu getirerek yerleştirmek olduğunda bu yönetimin hepsinden iyi olduğunu, Bu konularla ilgili olarak Akçakocalıların yerel seçimlerde gereken cevabı vereceğini belirtti.

 

 

Adaylığı ile ilgili olarak da konuşan Solak, hiçbir partiyle işinin olmadığını, kendisinin siyasetin içinden gelmediğini, zaman zaman haklı eleştirilere de maruz kaldığını, bağımsız aday olacağını söyledi.

 

Solak, tüm çevre ilçelerin nüfusu artarken, dışarıdan göç alan  Akçakoca’nın nüfusunun azaldığını, bu durumun belediye gelirlerinin azalmasına neden olduğunu da sözlerine ekledi.