AK Parti Düzce Milletvekili ve 1’nci sıra Milletvekili adayı Dr. Faruk Özlü, Düzce ilinin çehresini değiştirmek ve bir turizm cenneti haline getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti. Bunun için Düzce Merkezi ve ilçeleriyle ilgili bugüne kadar yaptıklarını anlatan Özlü, yeni projeleri de ortaya koydu.

AKÇAKOCA’YA YAT LİMANI

Özlü, AK Parti olarak Düzce’de son 13 yılda kültür ve turizme 14 milyon TL yatırım yapıldığını ifade eden Faruk “Önümüzdeki dönemde Akçakoca da mevcut Balıkçı Barınağı’nın olduğu yere bir yat limanı (Marina) inşa etmek istiyoruz.  Aynı proje kapsamında balıkçılar için Limoncuk mevkiinde modern bir balıkçı barınağı inşa edilecek. Melenağzı bölgesindeki balıkçıların sorunlarını çözeceğiz.  Melen ıslahı için çalışmalar yapacağız” dedi. Özlü, Akçakoca’da UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan tarihi Ceneviz Kalesi'nin gelecek yıl restorasyonuna başlanacağını ve 2017 sonuna kadar tamamlanacağını aktardı.

EFTENİ DOĞAL HAYAT PARKI HALİNE GELECEK

Özlü sözlerine şöyle devam etti; “Akçakoca’ya yat limanı inşası ile birlikte bir diğer önemli projemizi Gölyaka’da hayata geçireceğiz. Efteni Gölü Dinlenme ve Doğal Hayat Parkı haline getirilecek.”

DÜZCE’YE ŞEHİR MÜZESİ KURMAK İSTİYORUZ

AK parti Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü sözlerini şöyle tamamladı; “Düzce’ye bir şehir müzesi kurmak istiyoruz. Osmanlı nüfus yapısına sahip bir şehir Düzce. İmparatorluğumuzun zor yıllarında dağılma sürecinde yaşadıkları toprakları Kafkasları Balkanları terk etmek zorunda bırakılmış insanların sığındıkları bir şehirdir Düzce. Şehir müzeleri geçmişi anlatırken, bugünü belgeler ve gelecek için hayal etmemizi kolaylaştırır. Şehrin geleceğine dair senaryolar sunar. Şehir kimliğinin oluşumuna katkı sağlar.”  

Haber;S.KAŞKIR