28 Ekim Salı günü Öncü TV’de Erol Tayhan’ın sunduğu Günlük programına konuk olan AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, telefonla programa katılan MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz'a eski dosyaları açmış ve bir il genel meclisi üyesinin rüşvet aldığı iddiasıyla açılan davayı hatırlatmıştı.  Kaşıkoğlu, "Bir ara bir gazeteciyle birlikte benim İl Genel Meclisi Başkanı'mı da alet ederek bana ve bir İl Genel Meclisi Üyesi'ne yapmış olduğu hareketlerden dolayı iftira nedeniyle bir yıl 15 gün ceza aldın mı almadın mı?“ şeklinde bir soru yöneltmişti. 

 

 

 

Her talanın üzerini laf kalabalığı ile örter

 

 

AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun, MHP İl Başkanının iftiradan ceza aldığı şeklindeki iddiasına MHP'den cevap geldi. Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkan Yardımcısı, Basın ve Yayın Sorumlusu Oğuz Özyiğit imzalı gönderilen yazılı açıklamada Kaşıkoğlu’nun iftira dolu olduğu öne sürülen açıklaması “şuursuz“ olarak nitelendirildi. “Her talanın üzerini laf kalabalığı ile örten, şaibeli bir siyasi geleneğin öncüsü olan AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, bu geleneğini değiştirmemiş ve kayde değer olmayan laflarını kanıtlamış olduğu TV programında da birbiri ardında sıralayabilmiştir. Bu derece mesnetsiz bir iddiaya inanmak, alkış tutabilmek ise sadece bir akıl tutulmasıyla açıklanamaz.” denilen açıklamada, Düzce İl Genel Meclisi üyeleri için Düzce 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın hukuki sürecinin devam ettiği ve henüz sonuçlanmadığının altı çizildi.

 
İl başkanları, ne zamandan beri hakim oldu?
 

 

Açıklamada, “Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı vermiştir. Hürriyeti tehdit edici herhangi bir ceza bulunmamasına rağmen, İl Başkanı Sayın Metin Kaşıkoğlu, il başkanımız hakkında bir yıl on beş günlük hapis cezası kararını hangi yetki ile verebilmiştir. İl başkanları, ne zamandan beri hakimlik görevi üstlenmiştir. En azından hukuki terimlerin ne anlama geldiği konusunda bilgi sahibi olduğunu varsaymaktayız. Bu yalanlar teslim olmak, kesinleşmemiş bir karar hakkında konuşmak, olmayan bir şeyi var gibi göstermek, Sayın Kaşıkoğlu'nun en iyi yaptığı işlerin başında gelmektedir." denildi.

 
Kurda kuzuyu mu teslim ettik?
 

 

“Sayın İl Başkanı iftiracının kim olduğunu gerçekten merak ediyorsa, öncelikle kendisine bakması gereklidir.“ ifadesi kullanılan açıklamada AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun belediye başkanlığı yaptığı ilk dönemde Mehmet Keleş hakkındaki yolsuzluk iddiaları hatırlatıldı. Keleş hakkında o dönem söylediği sözler “İftira mıdır, değil midir?“ diye sorulurken böyle bir durumun doğru olması halinde “kurda kuzuyu teslim” edildiği ifade edildi.

 

 

Kaşıkoğlu "AKÇE"li işlerin ustası

 

 

Programda Başkan Metin Kaşıkoğlu'nun Düzce'ye AK Parti iktidarının 6 milyar TL yatırım yapmasına cevaben de şöyle ifadelere yer verildi: "Başkan Kaşıkoğlu'nun milletvekilliği yaptığı dönemde Sancaktepe Belediyesi'nden aldığı para, "AKÇE"li işlerin ustası olduğunu kanıtlamıştır. Diğer bir ihtimal ise Sayın Kaşıkoğlu'nun "yatırım" kavramıyla "peşkeş" kavramını birbirine karıştırmış olmasıdır. AK Parti iltidarı bugüne kadar Düzce'ye değil, Düzce'yi sömüren yandaşlarına yatırım yapmıştır. Zira 12 yıl içinde zengin olanların 12 yıl önceki hallerini Düzceliler çok iyi bilmektedir."

HABER:Y.SEVER