Atık su arıtma tesisi bulunmadığı için kanalizasyonlarını Melen ve Asar deresine akıtmak zorunda olan ilçe belediyelerinin en büyük sorunlarından biri su arıtma tesisi. Konu ile ilgili bilgi aldığımız Milletvekili Fevai Arslan, bu konuda ilçe belediyelerinin yapacağı bir şey olmadığını ifade ederek İSKİ’yi beklediklerini söyledi. Top İSKİ’de
Arslan, “Düzce’nin İSKİ havzasında olmasından dolayı katı ve sıvı atık meselesi biraz daha mühim. İSKİ’nin bizim belediyelerimizle yaptığı protokolde arıtma tesislerini İSKİ kuracaktı. İSKİ’nin arıtma tesislerini kurmasını bekliyoruz. Yoksa bizim ilçelerimiz bu arıtma tesislerini kurup işletecek güce sahip değil. Tabiri caizse top İSKİ’de. Bu arıtma tesislerini kurup faaliyete geçirirse atıklarımız o arıtmalara gider ve Melen suyu da o atıklardan temizlenmiş olur. Yoksa bu konuda Düzce belediyelerinin yapacağı bir mesele yok” diye konuştu.
Geri plana bırakılıyor
Melen Suyu'nun ikinci planda olmasından dolayı konuyu biraz daha geri plana bıraktığını söyleyen Arslan, süreci hızlandırmak için çalışma yapacaklarını belirtti. Arslan, “Belediyeler yazışmaları devam ettiriyor. Bizimde geçen yıl genel müdürlük ve bakanlık düzeyinde bir toplantımız oldu. Toplantı neticesi İSKİ’nin; bu arıtmalar yaparak belediyelere teslim etmesiydi. Çalıştırması da kendine aitti. İSKİ’ye Melen Suyu'nun ikinci planda lazım olmasından dolayı bu işleri biraz daha geri plana bırakıyor. Bunun farkındayız. Ama bunu hızlandırmak için gereken çalışmalar tekrar başlayacaktır” dedi.
Akıbetini bilmiyoruz
Köprü ve otoyol ihalesi iptal edilmesi ile ilgili de Arslan, “Özelleştirme kapsamında dosyaya konmuştu. Bu belirli bir sene zarfında yapılacaktı. Bu ihale iptal edildi. Bundan sonraki akıbetini de bilmiyoruz şuanda” şeklinde konuştu.

Haber: S. KAŞKIR