AK Parti birinci sıra milletvekili adayı İbrahim Korkmaz, 19:30 ana haber bültenine katılarak merak edilen bir çok konuya açıklık getirdi. Korkmaz ilk olarak dün Başbakan Erdoğan’ın seçim otobüsünün konvoyuna yapılan saldırı hakkında konuştu. Korkmaz, saldırının basit bir şey olmadığını ve bunun bir artçı olduğunu ifade etti.

"BENİM REFERANSIM GÜÇLÜYDÜ" 

AK Parti’den birinci sıra milletvekili adayı seçilmesi ile ilgili merak edilen soruları yanıtlayan Korkmaz, Başbakan Erdoğan’ın iki özellik üzerinde çok durduğunu ve bu iki özelliğin kendisinde mevcut olduğunu altını çizdi. Korkmaz, “Başbakan Erdoğan akademisyen ve sivil toplumcu olan adayların üzerinde çok durdu. Düzce’deki listeye bakıldığında bu özelliklere sahip bir ben varım. O listede birinci sıra adayı benden başka kimse olamazdı. Ayrıca ben Ankara’ya çok yakın birisiyim. Referansım çok güçlü. Aday adayları arasında tanınmamış bir yüzüm. Reklam yapmadı. Ama aslında reklam yapmamakla reklam yapmış oldu. Liste çok güçlüydü ama beni tanıyan bilir referanslarım çok güçlüydü.” İfadelerini kullandı.

"MİLLİ GELİR TABANA YAYILMIŞ DEĞİL" 

Seçim gezileri kapsamında vatandaşların kendilerine ne gibi sorunlarla geldiğini sorduğumuz Korkmaz, “Köylü vatandaşlar bizden çok fazla bir şey istemiyor.” İfadelerini kullandı.
Korkmaz, “Köylü vatandaş bizden yol, su, alt yapı ve okul istiyor. Aslında çok şey istemiyor. Bunların yapılması kolay. Merkezde oturanlar ise daha iyi bir şehir istiyor. Tabi vatandaşın temel sonuçları var. Asgari ücretin artması gibi. Çünkü vatandaş soruyor. Milli gelir 10 bin dolar diyor ama cebimizde bir şey yok diyor. Bu da doğru. Milli gelir 10 bin dolar ama bu gelir seviyesi tabana yayılmış değil.” dedi.

"DÜZCE TAMİRHANELER ŞEHRİ GİBİ GÖRÜNÜYOR" 

Düzce’nin en büyük sorununun ne olduğunu sorduğumuz Korkmaz, Düzce’nin en büyük sorunun daha tam bir şehir kimliğine bürünememesi olduğunu vurguladı. Korkmaz, “Düzce’nin modern bir şehir haline getirilmesi lazım. Düzce’den geçen bir vatandaş Düzce’yi bir tamirhaneler şehri olarak görebilir. Tabi Belediye Başkanımız ağaçlandırma yapıyor ama bu kalıcı bir çözüm değil. D-100’ün kenarının modern binalarla donatılması bir şehir kimliği kazandırılması lazım.” Şeklinde konuştu.

"YIĞILCA HALKININ YOL ÇİLESİ BİTECEK" 

7 Mayıs Cumartesi günü Başbakan Erdoğan’ın gelişi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Korkmaz, Başbakan’ın özellikle Yığılca halkına yol müjdesinin olacağını ifade etti. Korkmaz, “Yığılca yolunu yapmamız lazım. Yığılca yolu yapıldığı zaman oraya ayrı bir kazanım da gelecektir. Turizm canlanacaktır orada. Başbakan Erdoğan’da bu yolun müjdesine verecek.” Dedi.

Haber; R. BAL