Türk Ceza Kanunu'ndaki yeni düzenlemenin yankıları sürerken bu kez CHP Düzce Kadın Kolları Başkanı Fatma Karaüç yaptığı açıklamada AK Parti iktidarı tarafından her geçen gün kadının yok sayıldığı yasa ve önergelerin gündeme geldiğini öne sürerken iktidara " Biz CHP’li kadınlar tacizi, tecavüzü, çocuk istismarını aklamanıza izin vermeyeceğiz" sözleriyle seslendi.

"Zorla erken evlendirilmelerin önü açılmaktadır"
CHP Düzce Kadın Kolları Başkanı Fatma Karaüç, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Tecavüzler, tacizler, AKP hükümetinin koruması ile her geçen gün giderek artmaktadır. AKP’nin, bu önergesi ile çocuk cinsel istismarı başta olmak üzere, zorla erken evlendirilmelerin önü açılmaktadır.  İnsan olan herkesin vicdanını yaralayan bu önerge derhal geri çekilmelidir. Düşünsenize, vücudunuzda, aklınızda, yüreğinizde, kara bir leke bırakan adamla evlenmek zorunda kalacaksınız. Bu ahlakla, vicdanla açıklanabilecek bir durum değil iken, yasa ile meşru hale getiremezsiniz. Yasalar, ahlaka ve toplum vicdanına aykırı olamaz. Mağdurun suçluyla yaşamasının sonucu oluşacak onarılmaz yaralarını sarmaya yasalarınızın gücü yetecek mi? Biz CHP’li kadınlar tacizi, tecavüzü, çocuk istismarını aklamanıza izin vermeyeceğiz."

Ankara'ya gidiyorlar...
Kadın Kolları Başkanı Fatma Karaüç, konuşmasının sonundan önergeyi "hayır" demek için tüm kadınları, sivil toplum kuruluşlarını ve dernekleri, 22 Kasım Salı günü saat 10:30'da Ankara'da, TBMM'nin kapısında buluşmaya davet etti. "Tacizi ve tecavüzü meşrulaştıran AKP’nin Önergesine hayır demek için Yeter artık! Tacizi tecavüzü meşrulaştırma, önle, durdur demek için, sadece kadın olma paydasında, bu mücadelede bende varım diyen, bütün kadınları, Sivil toplum kuruluşlarını ve dernekleri, Meclis Dikmen kapısında, buluşmaya çağırıyoruz. Yarın çok geç olabilir, sen yoksan bir eksiğiz."