Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunmak için CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan basın toplantısı düzenledi. Tozan, “Geçtiğimiz günlerde Genel Başkanımız ile birlikte tüm il başkanlarının katıldığı bir toplantı yaptık. CHP olarak seçimlere çok iddialı geliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisinde büyük bir değişim söz konusu, programlarımızı yeniledik. Parti olarak iktidara geldiğimizde ileri ki dönemlerde ne yapacağımıza yönelik çok büyük bir taslak hazırlanmış durumda. Hazırlanan parti programı çerçevesinde çalışıp artılarını eksilerini tartıştıktan sonra bir rapor halinde Genel Merkez'e sunacağız. 29 Mart yerel seçimlerine yeni bir anlayış ile gireceğiz. Yerel de de güçlü olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Tozan ayrıca Hükumetin yanlış politikalar içinde olduğunu belirterek “AKP iktidarının son dönemlerinde elektrik fiyatları ve doğal gaz fiyatları zamlanmış. TMO aldığı ürünün fiyatlarını ödeyememiş. Gübre fiyatları üç dört katına çıkmış. Böyle bir kaos ortamında ve ekonomik kriz hat safhada iken yerel seçimlere doğru gidiyoruz. AKP'nin bu anlayışından ülkeyi kurtarmak gerekiyor. 2004 yılında Avrupa Birliğine giriyoruz diye gündüz vakti Kızılay meydanında havai fişek atan zihniyet , Düzce Belediyesi'nin açılışında da aynı şeyi yaptı. Ya paraları çok ya da havai fişekleri çok. Bu şekilde garip bir kutlama yaptılar.” dedi.

Ak Parti dışındaki tüm siyasi partileri de birlik olmaya çağıran Tozan, “Bu anlayıştan belediyeyi kurtarma adına AKP haricindeki tüm siyasi parti başkanlarına bir çağrı yapıyorum. Kendileriyle biraraya gelip bu anlayıştakilerden Düzce'yi kurtarmak için Düzce'nin kabulleneceği bir yapıyı oluşturmak adına bir çalışma başlatacağım. Ana muhalefet partisi olarak üzerimize düşeni yapacağız” ifadelerini kullandı.