Vatan Partisi Milletvekili Adayları Öncü TV’yi ziyaret etti. Adaylar , gündeme dair açıklamalar yaptılar. 1.sıra Milletvekili Adayı Mehmet Kaçar, 5 yıl önce söylediklerinde bugün olanlar ile ne kadar haklı olduklarını belirterek açıklamalar yaptı.


AK PARTİ GİDECEK
Kaçar, ‘Artık üretme zamanı’ diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi. “Terörü bitireceğiz. Çözüm sürecinin çözülme süreci olduğunu ilk günden söyledik. Bugün bizim 5 yıl önce ifade ettiklerimizde ne kadar haklı olduğumuzu gördük. Ak Partinin ülke yönetiminden bir önce uzaklaştırılması gerekiyor.  Vatan Partili bir meclis ülke yönetimine ivme kazandıracaktır.  Vatan Partisinin meclise girmesinin gecikmesi yıkımı hızlandırıyor. O yüzden önce Ak Parti gidecek, gitmesi de yetmez. Vatan Partisi de meclise girmelidir.” dedi.

2.sıra Milletvekili Adayı Serap Naz Başar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştirdi. Siyaset olarak genele öncelik verdiklerini ifade eden Başar, ‘Bir ev yanarken önce odayı düşünmemiz mümkün değil’ diyerek nasıl bir politika izleyeceklerini ifade etti.

AKIL TUTULMASI!
Başar, Davutoğlu’nun Türkler ile Ermeniler arasında tarihi bir uzlaşının gerçekleşmesi için çalışacak bir ortak tarih komisyon konusunda her türlü iş birliğine hazır olduklarını ifade etmesini sert bir dille akıl tutulması olarak nitelendirdi.

KOLTUK DEĞNEĞİ GÖREVİ GÖRDÜLER
Başar son olarak 13 yıldır Türkiye’nin aleyhine işler yapıldığını söylerken mecliste grubu bulunan CHP ve MHP’nin bu durumda koltuk değneği görevi gördüğünü dile getirdi.

SEÇMENİN HER KELİMEYE İHTİYACI VAR
3.sıra Milletvekili Adayı Ruhsar Uysal’da Vatan Partisi’nin 1 Kasım için hazırladığı seçim bildirgesinin halk için ne kadar büyük bir önem taşıdığını aktardı. Uysal, bildirgede yer alan her kelimeye seçmenin ihtiyacı olduğunun altını çizdi. Uysal seçmenden aydınlık bir gelecek için bir oyun çok önemli olduğunu söyledi.

Haber:Y.SEVER