CHP İstanbul Milletvekili ve emekli müftü İhsan Özkes, katıldığı "Meclis Koridoru" programında çarpıcı açıklamalarda ve iddialarda bulundu.

-PROTOKOL SECCADESİ-

"Meclis Camii’nde protokol seccadesi gördüm" diyen Özkes, şöyle dedi:

"Bir AKP’li Düzce milletvekilinin danışmanı seccade getirdi. Orası Allah’ın evi. Herkes aynı yerde namazını kılar. Seccadenin arkasında ‘protokol seccadesi’ yazıyordu. Bunlara karşıyım ben. Başbakan geliyor camiye. Cemaat namaz kılıyor. Cemaatin arasında korumalar ayakta bekliyor. Allahın evinde hiç değilse bunu yapmayın. Allah’ın evinde insanlar eşittir. Hz. Peygamberimiz der ki, ‘İnsanlar bir tarağın dişleri gibi eşittir’. Ama bunlar bunu tanımıyorlar."

-AB İSTEDİ AYETİ ÇIKARTTILAR-

"Cuma namazlarında bir ayet okunurdu. ‘Allah katında geçerli din İslam’dır’ denir ayette. AB bunu kaldırın dedi. Bu ayet bizi tanımıyor dediler. 17 Şubat 2006 yılında 230 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığının yazısı ile bu ayet kaldırıldı. 1400 yıldır bu ayet okunurdu. Ama bunlar kaldırttı. Bunların gerçek yüzü işte budur. Şeytanın aklına gelmedik şeyler AKP’lilerin aklına geliyor. Şeytan bile şaşırıyordur. Bunları yapan bir başka parti olsaydı bu halk tarihe gömerdi. Ama bunlar kendilerini dindar muhafazakar olarak tanıtıyor maalesef."

Haber; H. İŞCAN