Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Prof. Dr. Tunca Toskay, bu ay içinde meclise sunulacak olan anayasa değişikliği paketi ile ilgili net konuştu. Toskay, “Anayasa değişikliği için bu ortam uygun değil” derken yargı refomu için ise “AK Parti, yüksek yargıda kendisini garanti altına almak istiyor” dedi. Öncü TV'de yayınlanan Basın Kulübü programına katılan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Prof. Dr. Tunca Toskay, Ülke ve Düzce gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye gündeminin sıcak konuları arasında yer alan AK Parti'nin hazırladığı ve bu ay içinde meclise sunulacak olan anayasa değişikliği paketi ile ilgili soruya Toskay şu yanıtı verdi: “Bu ortam anayasa değişikliği yapmaya uygun bir ortam değil. Hükümet, genel seçimlerde iktidara gelemediği takdirde kendisine hesap soracağımızı çok iyi biliyor. İşte bu nedenle yapmayı düşündüğü anayasa değişikliğindeki yargı reformu ile yüksek yargıyı etkisi altına almaya çalışıyor. AK Parti, yüksek yargıda kendisini garanti altına almak istiyor.” dedi. MHP Düzce il ve ilçe teşkilatlarından son derece memnun olduğunu vurgulayan Toskay, “MHP Düzce il ve ilçe teşkilatlarının çalışmalarından fevkalade memnunum. Genel seçimlerde Düzce'den çok ümitliyim. Teşkilatımıza elimden gelen desteği vereceğim.” şeklinde konuştu. Düzce'yi hakkındaki düşüncelerini de dile getiren Toskay, karşılaştığı olumsuzlukları şöyle sıraladı: ” Şehre girdiğinizde sanayi görüntüsü ile karşılaşmak güzel değil. Bir şehrin girişi güzel binalar ve yeşil alanlarla güzelleştirilmeli. Ayrıca Düzce'de bir çok ilimizde olduğu gibi ana caddeler dar. Şehrin merkezinde geniş yollar, vatandaşların rahat yürüyeceği kaldırımlar bırakılmalı. Ancak uzun vadeli düşünmüyoruz. Gelişmiş ülkeler orta ve uzun vadeli düşünüp gereğini yapıyor. ifadelerini kullandı.
Erken seçimle ilgili MHP'nin görüşlerini aktaran Toskay, Biz erken seçimin tarihini bile açıkladık. 7 Kasım 2010. Başbakan çıkıp “Erken seçim yok” diye ısrarcı bir tavır sergiliyor. Ama hangi başbakan “Erken seçim yok” derse o yıl seçim oluyor. diye konuştu.
Genel seçimlerde kaolisyon olması halinde AK Parti ile koalisyon kurar mısınız? sorusu üzerine Toskay, “İki elimiz serbest tek başına iktidarız. Yapacağımız icraatlara MHP damgasını vuracağız. Koalisyonu ne düşünüyoruz ne de bu konu hakkında yorum yapıyoruz.” dedi.
Toskay Ülke ekonomisi üzerindeki kötü gidişatı rakamlarla açıkladı. Toskay, ülkede ekonomik yapının kökten değişmesi gerektiğini, çünkü bu ekonomik yapının küresel sermayeye hizmet verdiğini iddia etti.
Toskay, son olarak Demokratik açılıma da değindi ve “Biraz tepki görünce, Kürt açılımı, Demokratik açılım, biraz daha tepki görünce Milli Birlik projesi oldu. Her ne hikmetse. Kürt Açılımı, Demokratik Açılım, Milli Birlik Projesine, her ne alakası varsa bu üçü böyle bir evrim geçirdi. Bu açılımdan, açıldıkça Türkiye gerildi ve açıldı” dedi.