Maltepe Belediyesi'nde Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Mimar Ali Ergün, Ak Parti'den Düzce Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağını açıkladı. Düzce'deki görevinden ayrıldıktan sonra Maltepe Belediyesi'nde Başkan Yardımcısı ve Harita Kadastro ve Planlama Müdürü olarak görev yapan Ergün, başkan adayı olabilmek için belediyedeki görevinden istifa etti.

Mevcut Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in Ak Parti tarafından desteklenmemesi halinde muhtemel adaylar olarak belirlenen dört isim arasında yer alan Ergün'ün önümüzdeki günlerde adaylık için resmen başvuruda bulunması bekleniyor. Profesör, avukat ve mühendis oldukları öğrenilen diğer üç ismin ise adaylık konusunda şuan için resmi bir adım atmadıkları biliniyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan temayül yoklamasının ardından yarın yapılacak olan halk yoklaması sonucunda Başkan Keleş'in Ak Parti tarafından tekrar aday gösterilip gösterilmeyeceği netlik kazanacak. Ak Parti, Keleş ile yola devam kararı almaması halinde ise muhtemel dört isimden hangisin destekleyeceği ise merakla bekleniyor.

Öte yandan Düzceli olan Mimar Ali Ergün'ün başkanlık için Maltepe Belediyesi'nde görevinden istifa edip resmen başvuruda bulunacak olması Ak Parti cephesinden gerekli desteği aldı şeklinde yorumlandı.