1994 yerel seçimlerinde SHP den düzce belediye başkan adayı olarak ismi geçen Yücel Ermemiş'in ardından yaklaşan yerel seçimler öncesi seçim yarışında kadın aday adayı olarak Rukiye yeşil adını ak partiden duyurdu. 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Düzce Ak Parti İl Başkanlığında, ilk kadın aday adayı başvurusu gerçekleşti. Düzce Ak parti İl Yönetim kurulu Üyesi olan Rukiye Yeşil, aday adaylığını resmen açıkladı. Düzce AK parti İl Yönetim kurulu Üyesi, Siyasi ve Hukuki İşlerden sorumlu başkan yardımcısı, bunun yanı sıra AK parti Akçakoca Genel Koordinatörlüğünü devam ettiriyor. Ayrıca Düzce doğumlu, 3 çocuk annesi ve giyim öğretmeni olan Rukiye Yeşil aynı zamanda sosyoloji eğitiminin devam ettiğini vurgularken ticaretle uğraştığını da ifade etti.
Aday adaylığı kararını tek başına almadığını söyleyen Yeşil, Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ile istişare ederek bu kararı aldığını vurguladı. Neden aday adayı olduğunu anlatan Yeşil, Düzce'yi kentsel markaya dönüştürme hedefinde olduğunu vurguladı.

'Kadının sosyal statüsünün giderek güçlendiği çağdaş dünyada doğduğum büyüdüğüm bu şehir için bu şehir için bende Düzce Belediye Başkan Aday Adaylığımı açıklıyorum' dedi.

Yeşil'in aday adaylığı açıklamasının ardından konuşma yapan Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, tarihi bir ilk yaşandığını vurgulayarak 'bu yarışta bende varım diyerek erkeklere adata meydan okurcasına kadınları temsil ediyor" dedi.

Haber; Ö.ZENGİN