Ak Parti'nin kapatılma davası sürecinde büyük bir öneme sahip olan karar pazartesi günü verilecek. Süreci yakından takip eden Ak Parti Düzce Milletvekilleri Metin Kaşıkoğlu ve Profesör Doktor Celal Erbay, Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş kapatılma davasıyla ilgili yaptıkları açıklamada aynı yönde birleşerek “ sonuç ne olursa olsun başkanımızın ve partimizin yanındayız “ ifadesini kullandı.

Ak Parti Düzce Milletvekili Profesör Doktor Celal Erbay, dava süreciyle ilgili hukukun üstünlüğüne inandığını ve hukukun davayla ilgili doğru kararı vereceğine inancının sonsuz olduğunu söyledi. Erbay, halkın iradesine sahip çıkmaya devam edeceklerini de söyledi.

Dava süreci sonunda kapatılma davasının kabul edilmemesi umudunu taşıdıklarını dile getiren Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ise bütün amaçlarının demokrasinin, özgürlüklerin ve ifade hürriyetinin oluşturulması ile demokrasinin gelişmesi olduğunu ifade etti.

Dava sürecini değerlendiren Ak Parti Düzce il Başkanı Fevai Arslan da mahkemenin vereceği her türlü karara hazırlıklı olduklarını belirtti. Arslan, düşüncelerinin halk gibi partinin kapatılmamasından yana olduğunu da söyledi. Arslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşkilat olarak bağlı olduklarını ve bundan kimsenin şüphe duymaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kararı mahkemenin vereceğini ve bu konuda çok fazla bir şey söylenemeyeceğini belirten Başkan Mehmet Keleş de kapatılma davasıyla ilgili Ak Parti olarak gerekli savunmanın yapıldığına ve gönüllerinin partinin kapatılmamasından yana olduğunu dile getirdi.

Yapılan açıklamalar, Düzce'deki Ak Partili siyasilerin parti ile ilgili düşüncelerini bir kez daha ortaya çıkarırken partinin pazartesi günü verilen kararla akibetinin ne olacağı merak konusu olmaya devam ediliyor. Mahkemenin vereceği kararın ardından partinin kapatılması halinde parti üyelerinin ne gibi politikalar güdeceklerini belirsizliğini korumaya devam ediyor.