Milletvekilleri Yaşar Yakış Celal Erbay, Metin Kaşıkoğlu Belediye Başkanı İsmail Bayram, Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin İl Genel Meclis ve Belediey Meclis üyelerinin katılımıyla AK Parti Merkez İlçe istişare toplantısı yapıldı.
Açılış konuşmasını yapan merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin İl, İlçe, Belde, Köyler ve mahallelere yönelik çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini, 454 sandık görevlisinin eğitiminin tamamlandığını, merkez ilçe olarak üye kayıtlarının sürdüğünü ve 9 bin 357 üye sayısının olduğunu söyledi.
Gezilerde en çok dikkat çeken konunun ise "vatandaşlarımız ülke gündemini çok iyi tahlil ediyorlar. Sivil anayasayı istiyorlar ve bu çok önemli" dedi Demokratik açılımın anlatıldığı kitapların geldiğini ve tüm vatandaşların bu kitaplardan yararlanmasını beklediklerini söyleyen Keskin İl Başkanı Fevai Arslan'ın Koordinatör Milletvekiliyle birlikte ilçelerde çalışmalar yaptıkları için toplantıya katılamadığını kaydeti. Toplantıda konuşma yapan Milletvekili Yaşar Yakış ise batı toplumu, Ortadoğu ülkeleri ve Türk dünyasının Türkiye'ye bakış açıları konsunda katılımcılara detaylı bilgiler verdi.
Yakış, "Osmanlı ve selçuklu döneminden beri batı dünyasında Türkiye'ye karşı bir önyargı var. Haçlı seferlerinden sonra Türkler'i engel olarak görüyorlar. Hatta İstanbul'u Türkler'in almasını çok acı bir gün olarak anıyorlar. Türkiye'ye karşı olmak batının kültüründe var. Onların korkuları Türkiye'yi batının güvenliğini tehdit olarak görüyorlar. Ermeniler Müslümanları Camiilere doldurup yaktıklarında aralarında ermenilerde vardı ve misyonerlik teşkilatı "Türkler Ermenilleri Hıristiyanları katlediyor" diye hava yarattılar. Türkiye Natoya üye olmak istediğinde alınmamamız için büyük baskı kurdular. Aradan yıllar geçti azınlıktada olsa Avrupa Birliği konsunda halen aynı kaanati taşıyanlar aynı sorunları çıkartıyorlar dedi.
Ortadoğunun bakış açısınıda değerlendiren Yakış orası çok farklı ortadoğu için Türkiye'ye bakış açıları şu diyemiyoruz çünkü Ülkeler farklı farklı düşünceleri savunuyorlar.
Batıdan bir örnek daha vermek gerekirse Amerika'da ikiz kullelere saldırı olduktan sonra Dünya'da bir İslam korkusu oluştu ve ilk akla gelende Türkiye oluyor dedi. Daha sonra Merkez İlçe İstişare Toplantısı basına kapalı olarak devam etti.