Türkiye Gençlik Birliği İl Örgütü tarafından 10.yıl Dayanışma kahvaltısı düzenlendi. Program öncesinde terör saldırılarında hayatını kaybeden güvenlik güçleri ve vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu. Kahvaltı programına Türkiye Birliği Genel Başkan Yardımcısı Cemil Gözel, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zekeriya Tozan, CHP İlçe örgütü temsilcileri, Vatan Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği temsilcileri katıldı.




Gözel: “Ezilmeyen AKP’nin yoz yönetimine ve baskılarına karşı çılgın bir kuşak yetiştirdik.”

Kahvaltıya katılan Türkiye Birliği Genel Başkan Yardımcısı Cemil Gözel, , 10.yılını kutladıkları Türkiye Gençlik Birliği’nin bölünmeyen, sarsılmayan ve parçalanmayan bir gençlik örgütü olduğunu söyleyerek açıklamalarda bulundu. Gözel, birliğin 10 yıllık tarihini kitaplaştırdıklarını belirterek şunları söyledi: “Şu Çılgın Gençler isimli kitap yazdık. Bu ismi, AKP’nin devrinde çılgın bir kuşak yetiştirdiğimiz için verdik. Sadece TGB değil, TGB’nin de içinde bulunduğu yıkılmayan, ezilmeyen AKP’nin yoz yönetimine ve baskılarına karşı çılgın bir kuşak yetiştirdik.” dedi.

AKP’nin en çok istediği şeyi yaptırmadık!”

Türkiye’de çılgınlığın tanımını iki dönemin değiştirdiğini ifade ederek açıklamalarını sürdüren Gözel, “Birincisi İstiklal Harbi’dir. İkincisi ise AKP döneminde TGB’nin mücadelesidir. Çılgınlık korkmadan mücadele etmek anlamına geliyor. Böyle bir tanım günümüz için son derece geçerlidir. Bu çılgınlığın kaynağı, Mustafa Kemal Atatürk’e göre hayatı anlamaktır. TGB’nin sırrı da gerçeği anlamasıdır. Gerçeği AKP döneminde anlayan TGB, AKPnin en çok istediği anayasayı yaptırmamıştır. Türkiye’de büyük bir hukuk mücadelesi yürütmüştür.” şeklinde konuştu.

“AKP’yi yuvarlandığı çukurda boğarız!”

Gözel, AK Parti’nin anayasa girişiminde bulunduğunu belirterek sözünü ettiği girişim için ‘Bu çaba AKP’nin ayağındaki bir prangadır. Hem AKP’yi çukura yuvarlayacak hem de AKP’yi girdiği çukurdan kurtaracaktır. AKP’yi yuvarlandığı çukurda boğarız. Fakat bölünürsek AKP’yi düştüğü çukurdan güçlenerek çıkarırız” ifadelerini kullandı.

Haber:Y.SEVER