MHP liste sancısı
MHP meclis listesini açıkladı, ortalık karıştı. Düzce Belediye Başkanlığı aday yarışında Erdoğan Bıyık'la adeta kafa kafaya yarışan isimler, verdikleri desteğin karşılığını listenin üst değil orta sıralarına konularak gördü.

Aksan 13. sıraya konuldu
Başkan adaylarından Hilal Kaşkır'ı 9'a, Cemal Aksan'ı ise 13. sıraya yerleştirmeyi uygun gören il teşkilatı, tepkinin odağına yerleşti. Bu durumu daha önceden öngörerek partisi ile yollarını ayıran ve Cumhur İttifakı'nın parçası AK Parti'ye geçen Celal Kasapoğlu, kontenjan aday olarak Özlü'nün ekibinde önemli bir fırsat yakalarken, aday gösterilmemesine karşılık ne partisine küsen ne de destek vermeyi kesen Cemal Aksan'ın 13. sıraya konulması üzerine onun da istifa edeceği söylentileri yayıldı.

Fırsat verilmediği için kırgın...
Makam-mevki derdinde olmadığının altını her fırsatta çizen ve tek derdinin memlekete hizmet olduğunu vurgulayan Aksan, bu hizmeti gerçekleştirebilmek için kendisine yol açmayan parti yönetimine kırgın olsa da istifa etmeyeceğini açıkladı.

"Davada kırgıngınlıklar olsa da küsme olamaz"
Aksan haber merkezimize yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Biz bu yola Düzce'ye hizmet için çıktık. Aday olurken de "Sen-ben yok, biz varız" dedik. Önemli olan makam-mevki değildir. Önemli olan Düzce'nin kazanmasıdır. Teşkilatımız bizi 13. sıraya uygun görmüşse bir bildikleri vardır. Biz son gün son dakikaya kadar partimizin yanındayız. Davada kırgınlıklar olsa da küsme olamaz. Bizim herhangi bir sıra veya meclise yazılma beklentimizin olmadığını daha önce dile getirmiştim. Önemli olan Düzce'nin kazanması, Siyaset uzun soluklu bir yarıştır ve bizim kulvarımız ve yerimiz bellidir. Şahsım adına bir istifa olmamıştır basında yazan haberler aslını yansıtmamaktadır. Kimse dik duruşumuzu sorgulamasın!"

İl teşkilatı hüsranı yaşattı
Öte yandan Düzce TSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığı ve Düzce'yi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği (DÜZDER) yöneticiliği başta olmak üzere yıllardır çeşitli sivil toplum örgütlerinde önemli görevler üstlenerek, Düzce'nin daha iyi noktalara taşınması için kafa yoran, şehri olumsuz etkileyeceğine inandığı konularda fikrini açıklamaktan çekinmeyen ve siyasi kulvarda da bu hizmetlerine devam etmek için yolları MHP ile kesişen Aksan, 31 Mart sürecinde teşkilatın vaadlerini yerine getirmemesi ile büyük bir hüsran yaşadı.

'Yılmak yok, partimle devam'
MHP Düzce Belediye Başkan Aday Adayı olduğu dönemde nasıl koşturuyorsa, Erdoğan Bıyık'ın aday gösterilmesinden sonra da her zaman yanında yer alarak sanki kendisi adaymış gibi çalışan Aksan, belediye meclis listesinde seçilme şansı yüksek olan üst sıralara konulmayı bekliyordu. Düzce'nin yönetiminde söz sahibi olan ve geleceğine etkileyen kararlara imza atan belediye meclisinde kendisine yer bularak, Düzce'ye hizmet etmeyi beklerken, orta sıralara ötelenen Aksan bu açıklama ile partisiyle yollarını ayıracağı iddialarına son noktayı koymuş oldu. Henüz listeler açıklanmadan önce Celal Kasapoğlu ile başlayan yaprak dökümünün listede 13.'e koyulan Cemal Aksan ile devam edeceği tezi de Aksan'ın 'Yılmak yok, partimle devam' mesajı ile çürümüş oldu.

Haber: S.ÜNSAL