Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Akçakoca Belediyesi'nin yardım kuruluşu olan 'Umut Işığı' Derneği'nin çalışma yönteminin tamamen değişeceğini ve artık paket yardım ya da kömür yardımları yapılmayacağını söyledi. Akçakoca Belediye Başkanı seçilen Fikret Albayrak, ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Yeni belediye meclisi üyeleri ile meclis salonunda gazetecilere açıklama yapan Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, 'Umut Işığı' Derneği'nin çalışma yönteminin tamamen değişeceğini, artık üzerinde 'Umut Işığı' yazılı belediye araçlarının paket yardımı ve kömür gibi yardımlar dağıtmayacağını söyledi.

Umut Işığı adı altında belediyenin yardım kuruluşunu anımsatan Akçakoca Belediye Başkanı Albayrak, 'Son beş yıldır bu kuruluş var. Seçim sürecinde onur kırıcı bir şekilde, eşit yarışa meydan okurcasına bir anlayış ile çalıştı. 'Umut Işığı' aracının üzerindeki yazılar kaldırıldı. Biz kömür ya da paket yardımı şeklinde yardımlarda bulunmayacağız'' dedi.

Yoksul ailelerin tek tek tespit edilerek, ailede ki bayanlara nakdi yardım yapılacağını belirten Albayrak şöyle konuştu:

''Akçakoca'da yoksul aileler, ihtiyaç sahipleri kayıt altına alınacak. Daha sonra bu ailelerin ev hanımlarına banka hesapları açılarak nakdi yardımlar yapılacak. Bu nakit para yardımları ile evin hanımı evin ihtiyacı neyse kendisi bilerek alacak. Biz o evlerin ihtiyaçlarını belirleyemeyiz. Biz ihtiyaçları bilemeyiz. yoksulların deşifre edilmesinin bu anlayışın kalkması onurlu bir şekilde yardım yapılacak. Alan ile vereni kimse görmeyecek''