Dün akşam Öncü Tv ekranlarında yayınlanan Özlem Yavuz ile Haftaya Bakış programının konuğu, Akçakoca Belediye başkanı Fikret Albayrak idi.

Geçtiğimiz hafta yine aynı programa konuk olan Milletvekili Osman Çakır’ın kendisi hakkındaki iddialarını yanıtlayan Albayrak, “ belediye başkanı gibi hareket ediyor ancak ayrı kulvarlardayız” dedi. Çakır’ın, “belediyeyi borçsuz aldı, şimdi 35 milyon lira borcu var” şeklindeki iddiasına ise “ elimizde belgeler var” diyerek cevaplayan Albayrak, milletvekilinin yanlış bilgilendirildiğini ifade etti.

O benim muhatabım değil

“Düzce milletvekilimizin Akçakocalı olması Akçakoca hakkında ki düşüncelerini öne çıkartıyor. Belediye başkanı gibi hareket ediyor, bölgede ki yatırımları top yekün olarak değerlendirmesi gerekiyor. Akçakoca belediyesiyle yarış eder gibi bir hali var, ne o benim muhatabım ne ben onun muhatabıyım, ikimiz apayrı kulvarda çalışıyoruz. Kendisi ya bir çok konuda bilgi sahibi değil, yanlış bilgilendirmiş, yanlış olarak biliyor birçok konuyu. Borçsuz bir belediye bıraktığını söylerken, Akçakoca belediyesini ne kadar borçla aldığımızın kayıtları elimizde. Ben 2009’un parasıyla 25 milyon borçla aldım, resmi kayıtlı belgeler var bizim elimizde. Bize başvurması halinde biz ona resmi belgeleri veririz, Akçakoca hizmet binası krediyle yapıldı ve bir önceki dönemde bir lirası ödenmedi, yine mezbahane krediyle yapıldı bir lira ödenmedi. Ben bir yandan onlara ait borçları öderken 4 yıldır, bir yandan kendimle ilgili yaptığım projeleri ödemeye devam ediyorum. 5 milyon gibi bir para bırakmış geçen dönem ki belediye başkanı öyle bir şey duydum, biz belediyeyi devraldığımızda 1 milyon lira vardı hesaplarda ama zaten o para direk borçlara gitti. Bunların hepsi resmi kayıt altında, milletvekilinin ya farklı bir amacı var yada yanlış bilgilendiriliyor. 24 milyon lira borcumuz var şuan ama kendi dönemlerine ait bir borç bu. Biz o kadarlık yatırım yapmadık, benim kredilerle yaptığımız yatırımlar 11 trilyonluk. Ciddi bir bilgi eksikliği var, yanlış açıklamaları var, bu konuda doğru bilgilendirilirse iyi olur.”

Albayrak, belediye başkanlığında 4. Yılını doldururken,