Akçakoca'da 16.'sı düzenlenen Kültür ve Sanat festivalinin ardından Erol Tayhan'la Manşet programına konuk olan Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, düzenlenen festivalden halkın memnun kaldığını belirtirken, özellikle iktidar partisinin belediyenin organizasyonlarına katılmadığını savundu.

 



ŞAŞILACAK DERECEDE AYRIM YAPILIYOR


Albayrak, "4 festival yaptık. Sadece birine Yaşar Yakış katıldı. Bütün bakanlar, milletvekilleri hatta tüm siyasi partileri davet ettik. Maalesef belediyenin düzenlediği programlara katılmıyorlar. Bizde anlam veremedik. Maalesef bu dönemde şaşılacak derecede ayrım yapılıyor. Hayretler içindeyim olacak şey değil."dedi.

GÜCÜMÜZÜ HALKA İKNAYA ODAKLADIK

Yerel seçimler, projeler ve kaynak temini ile alakalı olarak açıklamalarda bulunan Albayrak, bir başkanın doğru projelerle başaramayacağı hiçbir işin olmadığını söyledi.

"Parti içinde çekişmeye değil, gücümüzü tamamen halka iknaya odakladık."diyen Albayrak, " Seçimi kazandığım gün yeni seçim çalışmalarına başlamıştım. 2 dönem hedef koymuştum. Seçim vaadlerimi yüzde 90 oranında yaptık. Seçim vaadi olmayıp da yaptıklarımız var. Terminal gibi. Vatandaşın ayağına gidip bunları anlatacağız. Başarı başkanın birikiminde. Doğru projeler üretiyorsanız, halktan destek alırsınız. Muhalefet partisi olarak İller bankasından kaynak almada sıkıntımız yok. Bizim sıkıntımız bakanlıklar. Doğru projeler doğru iletişimle başaramayacağım hiç birşey yok. Şehrin gelişimi kendi yönetim vizyonu ile alakalı. Düzce halkıda iktidar partisi diye oy vermesin. Yönetecek vizyonu yoksa belediyede çay kahve içerek 5 yılını bitirir."diye konuştu.

DÜZCE BELEDİYESİ'NİN İLETİŞİM PROBLEMİ VAR

Albayrak, Düzce Belediyesi ile halk arasında iletişim problemi olduğunu öne sürdü.

Albayrak, "Düzce belediyesinin iletişim problemi var. Halkla belediye arasında soğukluk var. Halk bir çizgi çekmiş. Sıcaklık kurulması lazım. Halk artık herşeyin farkında. Herşeyi sorguluyor. Ciddi bir çalışma yaparak halkın karşısına çıkılmalı." şeklinde konuştu.

Akçakoca'da en büyük rakiblerinin AK Parti olduğunu söyleyen Albayrak, "Adalet ve Kalkınma Partisi ciddi bir rakibimiz. Kim aday olursa olsun kazanma şansı var. Genel seçimlerde yüzde 53 oy almış bir parti. Başbakandan dolayı ciddi bir potansiyeli var. "dedi.

BİR TANE PROJEYE KATKILARI YOK!

Sık sık belediyenin borçları nedeniyle eleştiride bulunan Ak Parti İlçe başkanı Mustafa Ezer ve Milletvekili Osman Çakır'a da eleştiride bulunanan Albayrak,karalama muhalefetinde olduklarını söyledi.

AYNI GEMİDE OLDUĞUMUZU UNUTUYORLAR

Albayrak, "Belediyeyi 25 trilyon borçla aldık. 10 trilyon kredi kullandıık. Yaptığım projelerin belediyeye geri dönüşümü var. Birçok şeyden haberleri yok. Hesaptan kitaptan anlamıyorlar. Mesele borçlanma değil, kente ne getireceği. Borçlar bitsinde 20 sene sonra sahil projesini yaparız diye bir şey söz konusu olamaz. Bugün çınar otelin, terminalin yerini satışa çıkartsam belediyenin borçlarının tamamını öder. Toplamadan çıkartmadan habersizler. Bilgisizler. Bir tane projeye katkıları yok. Tamamen karalama muhalefetindeler. Oturmuşlar bunu nasıl engelleriz ona bakıyorlar. Akçakoca'ya birşey yapılmadı deseler buna ancak kargalar güler. Fikret Albayrak başarısız olsunda bu kent batsın anlayışındalar. Aynı gemide olduğumuzu unutuyorlar."dedi.

MİLLETVEKİLİMİZ SOKAKTAN DUYMA KONUŞUYOR

Albayrak, Akçakoca'nın sorunları için milletvekili ile biraraya gelememekten yakındı.


Albayrak, Milletvekili Çakır'ın kendinden önceki belediye başkanı çalışmalarını örnek göstermesine de sitem de bulunarak "Milletvekilimiz tamamen bilgisiz ve sokaktan duyma konuşuyor. Nazmi beyle her platformada oturur neler yapılmış masaya yatırırım. Bence Nazmi beyin ne yaptığını da bilmiyorlar. Akçakoca'ya gelip belediye sarayını gezmiyorlar. 60 yıldır insanları kandırdılar. Balıkçı barınağına 2. mendireğin yapımı için bile biraraya gelemedik. Kent konseyimiz bununla ilgili toplanıyor. Hiçbir toplantımıza katılmadı. Birincisi hatalı yapmış olabilir. Çok ciddi büyük bir yatırım. İkinci bir hata yapmayalım. Artık burası bilimsel projeden çıktı, siyasi projeye dönüştü. Kent konseyi raporları iletti. Merakla sonucu bekliyoruz. Malesef siyasilerle enine boyuna paylaşamadık. "dedi.


Haber: S. KAŞKIR