MHP 'de ilçe adaylarının açıklanmasının ardından Mehmet Bakan, Kenan Ilgaz, Cemalettin Yıldız, Nurettin Altay" gibi isimlerin delege olarak yazılmaması bazı çevrelerde tepki ile karşılanmıştı. MHP’de özellikle Merkez ilçe kongresinde keskin bir ayrımın olduğu göze çarpıyor. Bir tarafta Ömer Abayrak’ı destekleyen Mehmet Bakan’ın da aralarında olduğu grup diğer tarafta mevcut il yönetimi… Dün eski Muhtar Aydın Dursun’un parti binasındaki adaylık açıklamasında MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz da yer almıştı. Adaylık açıklamasının akabinde akşam saatlerinde Mehmet bakan başta olmak üzere bazı partililer, Aday Ömer Albayrak’ı desteklemek için bir araya geldi.

 

 

YAKIŞMADI!

 

Albayrak, gecede yaptığı açıklamada sert ifadeler kullandı ve delege tespit yönteminin MHP yönetimine yakışmadığını, adaylığının muhalefet hareketi olarak yansıtıldığını söyledi. Gecede konuşan Merkez İlçe Başkan Adayı Ömer Albayrak, delege tespitinin sağlıklı yapılacağına inandığını için adaylığını arkadaşlarının uyarılarına rağmen erken duyurduğunu söyledi.

 

 

YÖNETİMİN KENDİ TESPİT ETTİĞİ DELEGEYE GÜVENMİYORUM

 

Albayrak konuşmasının devamında kongrelerin ne amaçla yapıldığını sorarak yönetimin kendi tespit ettiği delegeye güvenmediğini söyledi. Albayrak, “Bu tezviratı yapılan kimselere soruyorum. Partilerde kongreler demokratik düzen içerisinde mevcut yönetimlerin hesap vermesi ve başka insanların yapılmıyor mu? Yoksa AKP gibi Demirperde ülkelerinde bile daha demokratik olan, yönetenlerin kimi takdir edersek onun aday olması ve delegelerin tasdik makamı olmasını mı arzulamaktadırlar?” dedi.

 

Albayrak kendilerini muhalif olarak görenlere ‘Bu insanlar muhalifse siz kimsiniz?’ dedi ve ekledi. “Bu insanların karşısındaysanız, siz neredesiniz ve kimi temsil etmektesiniz? Sizler bu tavırlarınızla birilerinin uzun zamandır uyguladığı MHP’yi sindirme ve yok etme projesine destek olduğunuzun farkına ne zaman varacaksınız?” Albayrak konuşmasını MHP’nin kimseye borcu yoktur kimsenin de alacağı ve bu alacağı tahsil etme hakkı ve haddi de yoktur diyerek noktaladı.

 

 

DANIŞMAZ ÖNCESİNDE MHP’DE DEMOKRASİ SONUNA KADAR MEVCUT DEMİŞTİ

 

 

Merkez İlçe Başkan Adayı Ömer Albayrak’ın dün akşamki açıklamasından önce aynı gün içerisinde eski muhtar ve muhtarlar derneği eski başkanı Aydın Dursun İlçe Başkanlığına adaylığını açıklamak için basınla bir araya gelmiş, İl Başkanı Abdullah Danışmaz’da tanıtım toplantısında yer almıştı. Toplantıda konuşan Danışmaz, AKP’nin seçim yönetimini eleştirmiş MHP’de demokrasinin sonuna kadar mevcut olduğunu söylemişti. Albayrak ve Danışmaz’ın açıklamaları sonrası geride ‘Bu ne yaman çelişki?’ sorusu kalıyor.

 

Haber; Y.SEVER