Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yerel seçimler öncesinde seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Gürcü Kültür Derneği’nin, Gürcü Sofrası Günü’ne katılan MHP MYK Üyesi ve Yüksek Seçim Kurulu temsilcisi Abdullah Bahadır Alperen, MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık ve partililer, Gürcü Kültürüne ait lezzetleri tattı.



"Zikredilen ismin kalbi durmuştur"
Katıldıkları organizasyonda Kasapoğlu’na ilişkin soruyu cevaplayan MYK Üyesi Alperen, sert ifadeler kullandı. Alperen, şöyle konuştu:

“Düzce’de, Milliyetçi Hareket Partisi, 31 Mart Seçimleri’nde, başarı elde etmek adına, gayet net ve olumlu çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalar kapsamında göz önünde olan bir parti ve aday vardır. Bu adayı ve partiyi yıpratmak adına bir takım hamleler olabilir. Siyasi kıblesi belli olmayan arkadaşlarla ilgili, bizim yorum yapmamız abesle iştigal olur. Dolayısıyla kendi siyasi tercihlerini kullanmıştır. İlhami Başkan’ımın dediği gibi, zikredilen ismin kalbi durmuştur.”



“En sıcak karşılandığımız STK burası”
Seçim çalışmaları kapsamında Düzce’de bulunan Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Yüksek Seçim Kurulu temsilcisi Abdullah Bahadır Alperen, davet hakkındaki görüşlerini şöyle belirtti:

“Güler yüzle bizi karşıladığınız için, derneğinize çok teşekkür ediyorum. İlk defa ismini duyduğum ve gördüğüm yemekleri tadacağız. Düzce’deki faaliyetlerimiz arasında en güler yüzle karşılandığımız, en sıcak STK burası diyebilirim.”



“Hizmet etmek adına aday oldum.”
Annesinin Gürcü olduğunu söyleyen ve evinde olduğunu belirten MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık, belediye başkanlığına neden aday olduğunu şu sözlerle açıkladı:

“Buradaki bütün abilerimin beni tanıdığına eminim. Düzce’de, Düzceli olarak,  şehre hizmet etmek anlamında, Düzce Belediyesi’ne aday oldum.”



Kasapoğlu neden istifa etti?
MHP’nin Düzce Belediyesi aday adaylarından Celal Kasapoğlu’nun partiden istifası ve AK Parti’ye geçişi hakkında sorulan soruyu ilişkin konuşan Bıyık, “O benim cevap verebileceğim bir şey değil. Burada benim de üstlerim var. Sayın başkanım cevap verecektir bu konuya” dedi.

Gürcü Sofrası Günü’ne katılan MHP’li heyet konuşmaların ardından dernek üyeleri tarafından sorulan soruları cevapladı.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU