Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Düzce Başkanı İsmail Çakmak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesiyle sonuçlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi.


Yeni Sistem Gündeme Gelmeli


ÇAKMAK, yaptığı açıklamada; “Türkiye Cumhuriyet tarihi boyunca ilk kez millet cumhurbaşkanını seçti. Bu seçimle ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de halk, %73.55 gibi büyük bir oranla, Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a duyduğu güveni göstermiştir. İşadamları olarak istediğimiz huzur ve istikrar ortamının bu seçimle birlikte daha da artacağından eminiz. Ayrıca bu seçimle birlikte MÜSİAD olarak sıkça ifade ettiğimiz “kuvvetler kargaşası” şeklinde yürütülen mevcut parlamenter sisteme alternatif bir sistem, en kısa zamanda “kuvvetler ayrılığı” prensibi rehberliğinde kamuoyunun gündemine gelmelidir.” dedi.


“Seçim sonuçları açıkça ortaya koymuştur ki; halkımız, elde ettiğimiz huzur, güven ve istikrar ortamının devamı yönünde, bir kez daha, net bir tavır göstermiştir.” Diyen Çakmak, “Dileğimiz, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisine duyulan bu güveni, Cumhurbaşkanlığı görevi süresince de daha da geniş kitlelere yayarak, kardeşlik ortamını daha da pekiştirmesi ve ülkemizi hedeflerine daha hızlı bir şekilde ulaştırmaya devam etmesidir.” İfadesini kullandı.

 

Haber: S. Kaşkır