Siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşların resmi tören esnasında çelenk koymalarına izin verilmemesi nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleri sabahki resmi törenin ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Sabah düzenlenen resmi çelenk sunma törenine Vali Adnan Yılmaz başta olmak üzere, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın katılmaması eleştirildi.

Protokol diye bir şey kalmadı

CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, 2 yıldır kutlamalara katılmalarına izin verilmemesine sitem ederek bugünkü törene katılmayan protokolü eleştirdi.

Karslıoğlu, "Biz her yıl burada çelengimizi koyar, bize bu vatanı emanet eden atamıza saygımızı gösterir, bayramımızı kutlardık. 2 senedir bu kutlamalar olmamakta. Bu sabahki törende de gördük. Artık protokol diye bir şey kalmadı. Valinin ve belediye başkanı törenden sonra gelerek madalya törenine katıldı. Atatürk'e gösterilen saygının yavaş yavaş kaldırılmaya doğru gittiğini görüyoruz. CHP olarak bize bu güzel ülkeyi bağımsız olarak bırakan Atatürk ve silah arkadaşlarını hiçbir zaman bırakmayacağız" dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanı İlknur Başak Tütüncü ise bugün yaşadığı üzüntüyü dile getirirken Vali Adnan Yılmaz, Belediye Başkanı İsmail Bayram ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'dan açıklama beklediklerini dile getirdi.

Kendi bindiğiniz dalı kesiyorsunuz

"19 Mayıs bir tek kişinin bütün dünyaya nasıl meydan okuduğunu ve dize getirdğinin göstergesidir" diyen Tütüncü, "2 yıldır bu kutlamalar, sıradanlaştırılmak, yavaş yavaş zihinlerimizden silmek isteselerde bugün Tandoğan, İzmir ve Samsun'u gördük. Mustafa Kemal'i kurduğu cumhuriyet ve kanlarını döken şehitlerimizin emekleri asla unutulmayacak. Buna sahip çıkacaklar elbette var. Ama sabahki törende gerçekten çok üzüldük. Cumhuriyetin valisi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra teşrif ettiler. Belediye başkanının hangi partinin belediye başkanı olduğunu biliyoruz ama Düzce'de sadece AK Parti'liler yaşamıyor. Gene o da İstiklal Marşı ve saygı duruşundan sonra madalya vermek için lütfettiler. Cumhuriyet başsavcımız neredeyse törenin sonuna yetiştiler. Gerçekten bu durumdan üzüntü duyduğumu bildirmek istiyorum. Lütfedip neden geç kaldıklarını benim gibi Düzce halkının da merak ettiğini düşünüyor ve açıklamalarını istiyorum. Sabahki törene katılmayan bütün siyasi partiler "kendi bindiğiniz dalı kesiyorsunuz". Sahip olduğumuz her şeyi cumhuriyete borçluyuz. Bunun farkında değiliz umarım en kısa zamanda uyanrsınız. Örnek almamız gereken lider "Yurtta sulh, cihanda sulh" diyendir, örnek almaya çalıştığınız lider Amerika'ya el etek öpmeye giden Tayyip Erdoğan değildir" diye konuştu.

 

Haber; S. KAŞKIR