İşçi Partisi Belediye Başkan Adayı Fethi Sönmez, Ergenekon Davası'nda tutuklu yargılanan İşçi Partisi’nin Genel Başkanı Doğu Perinçek’in tahliyesinin ardından basın açıklaması yaptı. Sönmez, “Bölücüler ve Cumhuriyet Yıkıcıları Yıkılıyor, Birleştirenler ve Atatürk Cumhuriyetini Kuracaklar İktidar olacak.” ifadelerini kullandı.


Parti binasında açıklama yapan Sönmez, iktidarı “Amerikancı mafya tarikat” olarak nitelendirerek yıkılması gerektiğini savundu. İktidarın iki hedefinden birinin işçi partisi olduğunu söyleyen Sönmez, sözlerine şu şekilde devam etti:


Sönmez, “Ergenekon tertibiyle yıllardır içerde yatan yurtseverler, artık özgürlüğüne kavuşuyorlar. Bu tertiplerin amacı Cumhuriyeti yıkmak ve Türkiye’yi bölmekti. Onun için iki hedefleri vardı. Birincisi Türk silahlı kuvvetlerimizdi. Yüzlerce, kendilerini ülkelerine adamış, ABD’nin biçtiği görevleri kabul etmemiş veya etmeyecek komutanlarımız sahte belgelerle içeriye atılmış.Ordumuz zayıflatılmıştır.Şanlı ordu zanlı ordu yapılmıştır. İkincisi İşçi Partisi’dir. Genel başkanımız Sayın Doğu Perinçek ve parti önderlerimiz de aynı şekilde kumpas ve sahte gerekçelerle tutuklanmış yıllardır Silivri Zindanlarında esir tutulmuşlardır.” dedi.

“Silivri’deki barikatları Zindanlarını yıktık.” Diyen Sönmez, “İçeride bir tane dahi askerimizi, yurtseveri bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı ve birlik olmaya davet etti.

Sönmez, “Dün akşam genel başkanımız ve yurtseverlerin bir kısmını aldık. Buradan da kalabalık bir işçi partili ve partimizin dostları oradaydık.Sabah geldik ve Düzce halkına rapor veriyoruz. Cumhuriyetimizi yıkmaya kalkanlar şimdi kendileri yıkılmaktadır. Fethullahçı mafya tarikat rejiminin sonuna gelinmiştir. Topunu yıkarak tarihin çöplüğüne atacağız. Cumhuriyetimizi,Atatürk Cumhuriyetini yeniden kuracağız. Onlar milletimizi ve vatanımızı bölmeye çalıştılar, Şimdi biz birleştireceğiz. Bağımsız, halkçı, özgür, aydınlanmış, çağdaş, Türkiye’yi kuracağız. Milletimizi bu yüksek ideal etrafında birleşmeye çağırıyoruz.

 

Haber;S.Kaşkır