Saadet Partisi Düzce Merkez İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak‘ın katılımı ile Düzce Müftülüğü Konferans Salonu'nda yapıldı. Konferansın yapıldığı salona yürüyerek gelen Kamalak'ı milli görüşçüler, “Mücahit Erbakan Başbakan Kamalak” sloganları attı. Aynı coşkuyu salona girince de gösteren bazı partililer Kamalak'ı, elini öperek karşıladı. Kongre İl Başkanı Selim Gökdemir ve Merkez İlçe Başkanı İlhan Alemdar'ın açılış konuşmaları ile başladı. 

Ardından konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak daha yaşanabilir bir Türkiye inşaa edebilmek için biraraya geldiklerini ifade etti. Kamalak, AK Parti'nin Haçlı Birliği için Saadet Partisi'nin ise İslam Birliği için çalıştığını savundu.

Kamalak, “İşbaşındakiler için “Erbakan'ın öğrencileri” diyorlar. “Aranızda ne fark var” diyorlar. Erbakan'ın öğrencileri olabililer ama Erbakan'ın söylediği gibi o ders anlatırken arka kapıdan kaçık top oynayan öğrenciler bunlar. Her şeyden önce aramızda amaç farkı var. Bu kardeşlerimiz bu millet uğruna Çanakkale'de vücudunu düşmana siper etmiş bir ecdanın torunlarını Haçlı Birliği'ne davet ediyor. Biz Haçlı Birliği'ne hayır diyor ve İslam Birliği'ne davet ediyoruz. Düzceliler bu durumun farkında olmayanları uyarın. Milli görüş İslam Birliği diyor. Bizim aynı zamanda ölçülerimiz farklı. AK Partililer batı ne diyorsa “Kabulüm” diyor” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Mevcut Merkez İlçe Başkanı İlhan Alemdar'ın tek aday olduğu kongrenin gündemine geçildi. 

Haber: S. KAŞKIR