Yerel seçimlere az bir süre kala Ak Parti'nin Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile yola devam mı edeceği yoksa başka bir aday mı seçeceği noktasında Ankara'daki görüşmeler devam ediyor. Daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Düzce Milletvekilleri YaşarYakış, Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu ile görüştüğü ama kararı ilerleyen günlere bıraktığı bilinirken Erdoğan bugünde partinin il teşkilatıyla görüştü.

Başbakan'ın Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'ye verdiği talimatla Keleş ile ilgili araştırma yapılmasını istemesi aday belirleme sürecinin uzamasına neden olmuştu. Söz konusu araştırma kapsamında Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan ve il teşkilatı üyeleri ile görüşen Erdoğan, Başkan Keleş'in Düzce'deki durumu hakkında bilgiler aldı. Özellikle Başkan Mehmet Keleş'i istemeyen parti üyeleriyle görüştüğü tahmin edilen Başbakan Erdoğan'ın görüşmeler sonrasında nasıl bir karar alacağı ise bilinmiyor.

Diğer taraftan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın pazar günü Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıklaması beklenirken aynı gün Düzce içinde karar vermesi de bekleniyor.